Jau 15. reizi notiks LU CFI rīkotais konkurss “Saules kauss”

Jau 15. reizi notiks LU CFI rīkotais konkurss “Saules kauss”

Lai veicinātu skolēnu interesi par zinātni un alternatīviem enerģijas iegūšanas veidiem, 2023. gada 20. maijā norisināsies Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta (LU CFI) organizētais konkurss “Saules Kauss 2023”.

Konkursa ietvaros 5.-12. klašu skolēniem, liekot lietā LU CFI sagādātos materiālus, būs iespēja izgatavot dažāda izmēra kustīgus modeļus, kas darbosies, pateicoties tikai alternatīvajam enerģijas resursam – Saulei.

Konkursa nolikums un pieteikšanās anketa, kas aizpildāma līdz 7. aprīlim, pieejami konkursa organizatoru mājas lapā: šeit.

20. maijā LU CFI teritorijā (Ķengaraga iela 8, Rīga) konkursa noslēguma pasākumā būs komandu sacensības, izzinošas lekcijas par atjaunojamajiem energoresursiem, kā arī tiks apbalvoti labākie ar saules enerģiju darbināmo modelīšu veidotāji.

Šī būs jau 15. reize, kad notiks LU CFI organizētais konkurss “Saules kauss”. Un, kā katru gadu, tas tiek īstenots ar mērķi – aicināt degsmes pilnos jauniešus domāt, diskutēt par zinātni un apzināties tās nozīmīgumu nākotnes izaicinājumu risināšanā.  

Konkursa atbalstītāji: SIA “Latvenergo”, Rīgas P/A “Rīgas enerģētikas aģentūra”, AS “Swedbank”, Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācija, SIA “Brain Games”, AS “SEB Banka”, AS “SAF Tehnika”, Rīgas brīvostas pārvalde, Izglītības un zinātnes ministrija.

Informatīvie atbalstītāji: Latvijas Fizikas skolotāju asociācija, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, LU Jauno fiziķu skola, UNESCO Asociēto skolu tīkls un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Par pasākuma organizatoru: LU CFI ir vadošais pētniecības centrs Latvijā, kas veic starptautiski konkurētspējīgu pētniecību materiālu zinātnē, izglīto studentus moderno tehnoloģiju jomā un sniedz inovatīvus risinājumus dažādu industriju vajadzībām.

Galerijas