Jūnijā notiek Rīgas skolu pavāru apmācības

Jūnijā notiek Rīgas skolu pavāru apmācības

Šodien un vēl trīs dienas – 20. jūnijā, 26. jūnijā un 27. jūnijā Restorānu servisa skolas vadītāja šefpavāra Māra Astiča vadībā notiek Rīgas izglītības iestāžu pavāru apmācības par tēmu “Augu izcelsmes produktu izmantošana ēdienu gatavošanā”.

Praktiskās meistarklases notiek par šādām tēmām: dārzeņu un pākšaugu izmantošana zupās, pamatēdienos, piedevās un ēdienu gatavošanas tehnoloģiskie aspekti. Apmācībās aicināti piedalīties Rīgas skolu un pirmsskolu ēdināšanas uzņēmumu pavāri.

Apmācības notiek  Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021.–2027. gadam projekta Nr. S005 “Inovatīvas stratēģijas sabiedriskajā ēdināšanā: ilgtspējīgas sabiedriskās ēdināšanas instrumentu kopuma paplašināšana (StratKIT+)” (PVM ID APS1170) (turpmāk - Projekts) ietvaros. Projekta mērķis ir atbalstīt sabiedriskās ēdināšanas nodrošināšanu izglītības iestādēs, izstrādājot ēdināšanas nodrošināšanas metožu apkopojumu, veidojot krīžu pārvarēšanas modeli, paplašinot Baltijas jūra reģiona valstu tīklu ilgtspējīgas sabiedriskās ēdināšanas jomā.

Šajā pavasarī 68 Rīgas skolās tika testēta Igaunijā izstrādātā metode “Pārtikas atkritumu mērīšana skolu ēdnīcās”, kas ļāva secināt, kādi uzlabojumi ir jāveic izglītības iestāžu ēdināšanas servisa kvalitātes uzlabošanā. Rīgas skolās tika veikta ēdienu pārpalikumu monitorēšana un uzskaite. Lai uzlabotu ēdināšanas kvalitāti Rīgas izglītības iestādēs, tiek organizētas skolu ēdināšanas uzņēmumu pavāru praktiskās apmācības veselīgu un garšīgu ēdienu gatavošanā, izmantojot augu izcelsmes produktus.

Plašāk par projektu:
https://twitter.com/stratkit
https://interreg-baltic.eu/project/stratkitplus/

Informāciju sagatavoja: Ilze Spunde, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finanšu pārvaldes Starptautisko un investīciju projektu nodaļas projektu vadītāja, ilze.spunde@riga.lv.

 

Galerijas