Karjeras atbalsts Rīgas skolās – pieredze un nākotnes ieceres

Karjeras atbalsts Rīgas skolās – pieredze un nākotnes ieceres

Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments 2022. gada 9. novembrī organizē konferenci Rīgas skolu pedagogiem karjeras konsultantiem, karjeras atbalsta koordinatoriem un skolu vadībai “Karjeras atbalsts Rīgas skolās – pieredze un nākotnes ieceres”. Konference notiks Ķīpsalā, Zundas krastmalā 8, RTU konferenču centrā "Domus Auditorialis".

Konference būs veltīta ESF projektam “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un sniegs atskatu uz paveikto no 2017.-2022.gadam, kā arī aicinās ielūkoties nākotnes iecerēs karjeras izglītības atbalsta nodrošināšanā Rīgas skolēniem.

Konferences dalībniekus uzrunās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis un Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās.

Konferencē būs iespējams uzzināt par paveikto karjeras izglītības attīstībā ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Normunds Ozols, Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta vecākais ekonomists runās par nākotnes tendencēm darba tirgū un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas vecāku padomes līdzpriekšsēdētājs Andris Balodis dalīsies ar savu pieredzi par vecāku lomu skolēnu karjeras attīstībā.

Konferences dalībnieki būs aicināti piedalīties darba grupās “Karjeras atbalsta nozīme skolēnu karjeras attīstībā nākotnē” par vairākām tēmām - starts karjeras atbalstam sākumizglītībā, karjeras attīstība pamatizglītībā, karjeras atbalsts vidusskolēniem un skolu vadības loma karjeras atbalsta veicināšanā.

Karjeras izglītības atbalsta centra metodiķe Mg.paed. Diāna Šķēle iepazīstinās ar Rīgas skolu karjeras izglītības atbalsta centru darbību un nākotnes iecerēm.

Konferences dalībniekus sveiks Raimonda Ozola trio.

Programma


ESF projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” norisinājās 68 Rīgas skolās no 2017. gada septembra līdz 2022.gada augustam. Projekta mērķis bija uzlabot pieeju karjeras izglītības atbalstam izglītojamajiem no 1.-12.klasei, nodrošinot karjeras informāciju, karjeras izglītību un karjeras konsultēšanu. Projekta ietvaros tika izstrādāti un ieviesti karjeras atbalsta pasākumu plāni katrā projekta dalībskolā. Projekta aktivitātēs piedalījās 143 tūkstoši skolēnu. Šajā laikā īstenoti 1640 karjeras atbalsta pasākumi un nodrošinātas 5692 individuālās konsultācijas, kā arī apmaksāts 116 pedagogu karjeras konsultantu darbs, atbalstīta viņu kvalifikācijas celšana un sertifikātu iegūšana, iegādāta biroja tehnika 44 skolās 73 vienības un iekārtoti 3 Karjeras izglītības atbalsta centri.

Informāciju sagatavoja: Ilze Spunde, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” (PVS ID 3713) vadītāja. E-pasts: ilze.spunde@riga.lv

RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte un auditoriju māja «Domus Auditorialis». Foto: Elīna Karaseva, RTU