Karjeras atbalsts Rīgas skolu skolēniem ar īpašām vajadzībām

Karjeras atbalsts Rīgas skolu skolēniem ar īpašām vajadzībām

27. septembrī SIVA (Sociālās integrācijas valsts aģentūra) speciālisti Jūrmalā laipni uzņēma 19 karjeras atbalsta speciālistus no Rīgas pilsētas vispārizglītojošo skolām, kur realizē speciālās izglītības programmas. 

Palīdzēt jauniešiem izprast sevi un sniegt atbalstu profesionālas nākotnes izvēlē ir katras skolas uzdevums. Sniegt kompetentu un savlaicīgu atbalstu karjeras veidošanas procesā jauniešiem ar īpašam vajadzībām, palīdzēt viņiem veiksmīgi iekļauties darba tirgū un sabiedrībā ir gan Rīgas Domes, gan Karjeras izglītības atbalsta centra (KIAC) viena no darbības prioritātēm.

Šobrīd no 101 Rīgas pilsētas vispārizglītojošām skolām 31 skola īsteno kādu no speciālām izglītības programmām. Šo skolu karjeras atbalsta speciālistiem ir vajadzīgs reāls, inovatīvs atbalsts, aprobētas metodes un praktiskie rīki darbam.

Jūrmalā, ir unikāla vieta, Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA), kur jauniešiem ar īpašām vajadzībām ir iespēja attīstīt savas prasmes un iemaņas darba vidē, iegūt profesionālo izglītību kādā no 28 mācību programmām, iziet nepieciešamo rehabilitāciju, tomēr, Latvijā darba devēji izvairās piedāvāt darbavietu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri ieguvuši kvalifikāciju.

SIVA strādā ļoti kompetenti atbalsta speciālisti, kuri pastāvīgi papildina savas profesionālās kompetences un izmantojamo metožu klāstu, iegūst citu valstu pieredzi.

Rīgas karjeras atbalsta speciālisti atzinīgi novērtēja tehniski aprīkotus mācību kabinetus, dienesta viesnīcu un SIVA apmeklētājiem draudzīgi pielāgotu vidi. SIVA atbalsta komandas speciālisti un eksperti dalījās savā ilggadējā pieredzē darbā ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, demonstrēja dažādas profesionālās piemērotības noteikšanas metodes, kā arī ģenerēja idejas tālākai sadarbībai – grupu darbi, izglītojošie semināri un tālākizglītības kursi.

Apmaiņas braucienu īstenoja KIAC metodiķu komanda sadarbībā ar RD IKSD galvenajām ekspertēm – speciālistēm Veltu Zdanovsku un Ludmilu Margēviču.

Galerijas