"Karjeras nedēļa 2022" Rīgas Ostvalda vidusskolā

"Karjeras nedēļa 2022" Rīgas Ostvalda vidusskolā

Rīgas Ostvalda vidusskolas ikgadējā rudens tradīcija - Karjeras nedēļa - norisinājās ļoti veiksmīgi! No 17. līdz 21. oktobrim gan skolā, gan ārpus skolas noritēja dažādi pasākumi, lai stimulētu skolēnu interesi izpētīt profesijas, darba tirgu, gan uzzinātu daudz jauna par uzņēmējspējām un uzņēmējdarbību kopumā.

Skolēniem un vecākiem tika piedāvātas VIAA organizētās diskusijas, bet pedagogi varēja izmantot dažādus piedāvātos materiālus mācību stundām un klases stundām.

Rīgas Ostvalda vidusskolas Karjeras nedēļa 2022 norisinājās no 1.-12.klasēs gan mācību priekšmetu, interešu izglītības ietvaros, gan audzināšanas darbībā.

Šajā mācību gadā īpaši interesantus uzdevumus skolēniem mācību priekšmetu ietvaros par savām profesionālajām jomām piedāvāja vizuālās mākslas skolotāja- M.Brumermane, angļu valodas skolotājas- D.Baļšakova, O.Juhņevica, O.Polikašina, ķīmijas skolotāja- J.Aleksejeva, latviešu valodas skolotāja- S.Neilande, uzņēmējdarbības pamatu un sociālzinību  skolotāja- J.Maslovskaya.

            Skolotāji izpaudās radoši un organizēja, ne tikai klasiskās klases stundas un darbu mācību priekšmetu ietvaros, bet arī organizēja dažādus radošos darbus, saistībā ar profesiju izpēti, noformējot kabinetus un skolas gaiteņus. Norisinājās arī mācību ekskursijas uz dažādiem uzņēmumiem. Viesojās vecāki gan skolā, gan skolēni- vecāku darba vietās.  Īpaši interesanta meistarklase- seminārs norisinājās 11. klašu skolēniem ar kriminālistikas eksperti- V.Jemeļjanovu.

Daudzi skolotāji izmantoja arī dažādas pašizpētes metodes: anketēšana, testi, darba lapas, izmantojot gan online testus, gan pedagogu karjeras konsultantu piedāvātos materiālus. 8.A klases skolēni apguva psihoģeometrijas principus un sasaistīja tos ar savām nākotnes profesijām.

Mācību priekšmetu ietvaros valodu jomā, skolēni praktizēja lietišķās etiķetes lietošanas iespējas, likumus, praktizēja CV un motivācijas vēstuļu rakstīšanu, kā arī izmēģināja darba intervijas.

 9.-11. klašu skolēnu pārstāvji piedalījās semināros- meistarklasēs:

  • Jaunā uzņēmēja ABC, plkst. 12.00- 13.30, Ziemeļvalstu ģimnāzijā. 9.B, 9.D, 10.A, 10.B,
  • Veiksmīga uzņēmējdarbība, plkst. 14.00- 15.30, Ziemeļvalstu ģimnāzijā 11.A.

Skolēni varēja piedalīties arī tiešsaistes diskusijās jauniešiem "Kādas superspējas veidos manu nākotni?" Tika organizētas arī dažādu tēmu vieslekcijas, sadarbojoties ar patstāvīgajiem sadarbības partneriem: Kalba, Dzīvei gatavs.

Interesantas sarunas sanāca klasēs, kur viesojās absolventi, stāstot par savu karjeras vai izglītības iestādes izvēli, mācībām, grūtībām ar kurām jāsaskaras, lai tiktu pie panākumiem un veiksmīgas karjeras. Ļoti veiksmīgi turpina sadarbību pedagogi  karjeras konsultanti ar “Absolventu klubs”.

Pateicoties plašajam piedāvājumam, skolēni šajā gadā apmeklēja izglītības izstādes, kā arī "Studentu kurpēs" un citus augstākās izglītības iestāžu piedāvātos pasākumus, kas turpinās arī rudens brīvlaikā.