“Kas pagātni pētī, nākotni svētī!”

“Kas pagātni pētī, nākotni svētī!”

2. maijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzirnaviņas” bērnu folkloras kopa “Berendeječka” piedalījās Rīgas bērnu un jauniešu folkloras kopu reģionālajā sarīkojumā “Senie amati un prasmes”.

Sarīkojuma mērķis bija sekmēt Rīgas bērnu un jauniešu līdzdalību Bērnu un jauniešu folkloras programmas “Pulkā eimu, pulkā teku” procesā, tradīciju saglabāšanā, pārmantošanā un kopšanā, kuru galvenais uzdevums ir aktualizēt paaudzēs krātā mantojumu – īpaši nemateriālo kultūras mantojumu. Sarīkojuma uzdevums bija veidot izpratni par latviešu un mazākumtautību tradicionālo kultūru, veicinot lokālo tradīciju apgūšanu un popularizēšanu, kā arī sagatavot kopu programmu Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku 150. gadadienas koncertam.

Bērnu un jauniešu folkloras kopu dalībnieki pēc ilga laika tikās kopīgā sarīkojumā, dejoja, dziedāja, gāja rotaļās, muzicēja, izzināja vairākus senos amatus un apguva šo amatu pamatprasmes.

Mēs esam lepni, ka mūsu bērnudārza bērnu folkloras kopa “Berendeječka” ir daļa no šī lielā pulka! Bērni prezentēja savu priekšnesumu, kurā dziedāja, dejoja, gāja rotaļās, stāstīja par podnieka amatu. Mūsu bērni izmēģināja kokapstrādi, izzināja skroderu darbu, uzzināja, kā lielas ģimenes dzīvoja vienā mazā istabā un spēja veikt dažādus darbus. Bērni paši no auduma izgatavoja zaķīšus un saņēma Valsts izglītības satura centra 1.pakāpes diplomu.

Vēlamies pateikt PALDIES pasākuma organizatoriem par burvīgo piedzīvojumu! PALDIES vecākiem par atbalstu! PALDIES bērniem par izturību!