Ķengaraga apkārtnē atklās lielformāta vides objektu “Stūru stūriem tēvu zeme”

Ķengaraga apkārtnē atklās lielformāta vides objektu “Stūru stūriem tēvu zeme”

1. novembrī, nozīmīgāko Latvijas valsts svētku mēnesī, Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas dārzā (Prūšu ielā 13A), kas ir viens no redzamākajiem kultūras punktiem Ķengaraga apkārtnē, plkst. 16.30 atklās lielformāta vides objektu “Stūru stūriem tēvu zeme”. 

Objekta “Stūru stūriem tēvu zeme” vizuālā identitāte nosacīti iedalāma divās daļās - telpiskā un simboliskā. Diennakts tumšajā laikā tas kļūs par gaismas objektu, kurā izgaismosies latviešu un ukraiņu folkloras zīmes un citi tradicionālās kultūras ornamenti. Gaisma radīs svētku noskaņu un objekts kļūs par kultūras pieturas punktu Ķengaraga apkaimē, kas aplūkojams pastaigu laikā. Apgaismojums piešķirs projektam filosofisku nozīmi – skola kā zinību, tai skaitā emocionālās inteliģences un gaismas nesēja. 

Kubu telpiskā ansambļa “Stūru stūriem tēvu zeme” atklāšana būs šī sabiedrības integrācijas projekta centrālais notikums, bet tā mērķi ir daudz plašāki: stiprināt valstisko piederību, veicināt dažādo skolā pārstāvēto etnisko un nacionālu grupu sadarbību projekta izstrādes laikā, kā arī paust atbalstu ukraiņu tautai. Nozīmīgs blakus rezultāts ir arī jaunu metodisko materiālu izstrāde, kas rodas darba procesā un ko varēs izmantot gan citos projektos, gan mācību satura apguvē.

Lai aktualizētu patriotisma tēmu un sasniegtu pēc iespējas plašāku apkaimes jauniešu loku, projekta laikā plānota informatīva sadarbība ar apkaimes vispārizglītojošām skolām, kā arī nodrošināta publicitāte sociālajos tīklos. Objekta “Stūru stūriem tēvu zeme” vizuālā tēla skaidrojums, informācija par sagatavošanas darbiem jau ir pieejama vietnē Instagram

Projekta realizētāji paredz, ka šāda objekta izveide pastiprinās Valsts Republikas proklamēšanas dienas svētku noskaņu un “Patriotu nedēļas” aktivitātes Ķengaraga apkaimē, vairos izpratni par valstiskās identitātes nozīmi ne tikai skolēnos, bet arī apkaimes iedzīvotājos.

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Galerijas