“Kino Bize Pēcstundas” ielūdz uz noslēguma pasākumu

“Kino Bize Pēcstundas” ielūdz uz noslēguma pasākumu

Kinoteātris “Kino Bize” ar EEZ un Norvēģijas grantu atbalstu šajā mācību gadā īstenojis apjomīgu kino izglītības programmu “Pēcstundas”, pedagogiem un skolēniem piedāvājot bez maksas apgūt filmpratību teorijā un praksē. Pēc 2 lekciju cikliem skolotājiem un 24 kinoveidošanas meistardarbnīcām skolēniem programmas veidotāji 30. maijā plkst. 17.30 aicina uz noslēguma pasākumu kinoteātrī “Kino Bize”, lai dalītos projekta rezultātos un atziņās, kā arī izbaudītu kopīgu kinoseansu.

Visa mācību gada garumā vairāk nekā 500 pedagogi kino profesionāļu vadībā apguvuši kino valodas un teorijas galvenos rīkus, lai pilnvērtīgi atklātu kinomākslas pasauli un veidus, kā filmas radoši un jēgpilni iekļaut mācību procesā. Papildus tam ir sagatavoti 34 metodisko materiālu komplekti par jaunākajām Latvijas filmām, kas bez maksas pieejami digtālajā vidē.

Šā gada aprīlī un maijā “Kino Bize” kopā ar norvēģu partneriem no studijas “Apagon” viesojas 24 skolās visā Latvijā, pasniedzot kinoveidošanas meistardarbnīcas pamatskolēniem.

Uz 30. maija pasākumu ielūgti mediju pārstāvji un citi interesenti. Viesu skaits ir ierobežots, tādēļ dalību lūgums pieteikt, rakstot uz pecstundas@kinobize.lv. Pasākuma noslēgumā tiks izrādīta Berlīnes kinofestivāla galveno balvu ieguvusī filma “Uz Adamanta” (2023).

Vairāk par programmu iespējams izlasīt mājaslapā kinobize.lv/pecstundas un sociālajos medijos Instagram un Facebook.

Kino Bize izglītības programma saņem dotācijas 177 519 EUR apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ un Norvēģijas grantu ietvaros. Strādājam kopā iekļaujošai un konkurētspējīgai Eiropai! Vairāk: eeagrants.lv.

KINO BIZE, Elizabetes 37-2, Rīga. E: agnese.lipska@kinobize.lv