Konferencē Rīgas skolas atskatīsies uz paveikto izglītojamo kompetenču attīstībā

Konferencē Rīgas skolas atskatīsies uz paveikto izglītojamo kompetenču attīstībā

Pirmdien, 26.februārī, no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.15 Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A, notiks ESF projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” noslēguma konference “Talantu iespējošana - resurss izaugsmei "Quaere talentum in ipso /meklē talantu sevī/!”

Projekts “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” Rīgas pašvaldībā tiek īstenots jau kopš 2017.gada. Septiņu gadu laikā 30 pilsētas skolās īstenoti daudzveidīgi mācību satura pasākumi un inovatīvas ārpusstundu aktivitātes, ieviešot jaunas formas, stratēģijas un metodes mācību satura apguvei un veicinot bērnu intelektuālo, radošo un līdervadības spēju pilnveidi, talantu atklāšanu un prasmju izkopšanu.

Konferencēs laikā projekta dalībnieki analizēs projekta ietvaros sasniegtos rezultātus, dalīsies pieredzē un izaicinājumos, kā arī ieskatīsies tālākajās perspektīvās pēc projekta īstenošanas.

Tostarp skolotājiem pasākuma laikā būs iespēja darboties arī #Skolatonā – mini hakatonā, kura laikā tiks veidoti praktiski risinājumi ilgtspējīgai un līdzsvarotai skolas videi, kas vērsta uz talantu attīstības iespējošanu. Aktivitātes gaitā tiks apzinātas un pilnveidotas labākās idejas, kuras dalībnieki aicināti pielāgot savas izglītības iestādes vajadzībām.

Konferenci rīko pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Informāciju sagatavoja: Aira Ancāne, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: aira.ancane@riga.lv.