Kopā iepazīstam Bolderāju

Kopā iepazīstam Bolderāju

Rīgas Bolderājas Jaunā pamatskola īsteno projektu “Izzini un iepazīsti seno Bolderāju”. Projekta mērķis ir veicināt Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimes iedzīvotāju saliedētību, piederības izjūtas stiprināšanu, demokrātiskas nacionālas valsts vērtību izpratni, latviešu valodas vides stiprināšanu un caur apkaimes vēstures un  kultūrvides izzināšanu.

Rudenīgi skaistajā un saulainajā 17. oktobra pēcpusdienā Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas audzēkņi devās izzinošā ekskursijā “Iepazīsti Bolderāju”. Gide Jana Stuģe stāstīja par Bolderājas namu vēsturi, to īpašniekiem. Uzzinājām stāstu par “Krokodilu namu” un apskatījām, cik bēdīgā stāvoklī patreiz ir kādreiz skaistā koka ēka.

Devāmies pa aizsargdambi, kurš sargā Bolderāju no plūdiem, un uzkāpām augstākajā vietā, no kuras paveras skats uz apkārtni.

Vērīgi ieskatījāmies koka namu logos, pētījām slēģus, mēģinājām atrast rotājumus namu fasādēs. Kopīgi secinājām, ka senie nami ir ļoti dažādā stāvoklī - no sabrukušiem līdz rūpīgi atjaunotiem. Komiski izskatās tie nami, kuriem ir vairāki īpašnieki - katrs pēc savas saprašanas un rocības izveido savu ēkas fasādes daļu. Nami stāv ielas malā kā bēdīgi klauni.

Gide rosināja jauniešus vērīgāk ieskatīties Bolderājas apbūvē, sajust vēsturi caur to vēstījumu, ko mums nes katra ēka. Stāstījums rosināja būt gudriem un saudzīgiem pret apkaimes vērtībām.

Nākamā ekskursija uz kuru aicinām interesentus ir "Brīvības cīņas Daugavgrīvas cietoksnī”. Tiekamies 21. oktobrī plkst. 10.00 pie Daugavgrīvas cietokšņa ieejas.

Mums būs liels prieks Jūs satikt mūsu pasākumos! 

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Projekta vadītāja Dace Timule, e-pasts: dtimule@edu.riga.lv

Galerijas