Lāčplēša diena Rīgas 123. pirmsskolas izglītības iestādē

Latvija! Cik daudz nozīmes viena vārdā! Latvija – zeme, dzimtene, mājas, ģimene, kopā pavadītie mirkļi, mīlestība un vienotība. Šo vārdu virteni var turpināt ilgi un tā arī neizteikt visu, ar ko mums asociējas šīs skaists vārds.

Lielo svētku gaidīšanas laikā, lai stiprinātu bērnu pašapziņu, piederības sajūtu valstij un veicinātu ģimenes iesaistīšanos mācību procesā, izglītības iestādē tika organizēta izstāde “Mans akmens ar Latviju zīmi”. Katrs bērns uz izglītības iestādi atnesa vienu akmeni un stāstīja pārējiem grupas bērniem, no kurienes šīs akmens ir nācis, ar kādiem īpašiem notikumiem tas ir saistīts, kā tika atrasts un kā tika nogādāts. Katrs stāsts bija īpaša vērtība, katram bērnam tas ir kā maza pērlīte, kas tiek vērta uz viņa atmiņas krellēm par ģimeni, dzimteni – Latviju.

Katru akmeni bērni apgleznoja valsts karoga krāsās - sarkanu ar baltu latvju zīmi, vai baltu ar sarkanu latvju zīmi. Lāčplēša dienā pie iestādes no apgleznotiem akmeņiem tika izlikts vārds LATVIJA, kur katrai grupai paderēja viens burts, kas tika veidots no viņu mākslas darbiem. Īpašo burvību vērēja novērot vakarā, sveču mierinošā apgaismojumā, kas tika iededzinātas par piemiņu Latvijas tautas varoņiem.

Galerijas