Latvijā noritēs skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konference

Latvijā noritēs skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konference

2024. gada pirmajā pusē Latvijā noritēs skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu (ZPD) konference ar mērķi veicināt skolēnu talantu attīstību un padziļināt zināšanas dažādās zinātņu nozarēs, iesaistot viņus tiešā pētījumu izstrādē un attīstot patstāvīgas zinātniski pētnieciskas darbības prasmi. Konferenci organizē trīs posmos – konkurss skolā (pilsētā/novadā), reģionālais posms un valsts konference.

Latvijas skolēnu 48. ZPD konferences

  • pirmā – skolas, pilsētas vai novada – posma norise plānota līdz 2024. gada 12. februārim,
  • otrā – reģionālā – 2024. gada 5. aprīlī,
  • savukārt trešā – valsts posma norise plānota 2024. gada 10. maijā.

ZPD izstrādā viens vai divi skolēni sadarbībā ar sava darba vadītāju, ja iespējams, piesaistot konsultantu no augstskolas. Dalībai konferencē tiek virzīti 9.–12. klašu (izņēmuma gadījumos 7.–8. klašu) skolēnu vai profesionālās izglītības iestāžu 1.–4. kursu audzēkņu ZPD, kuri veikti kādā no zinātnes nozaru grupām: dabaszinātnes; inženierzinātnes un tehnoloģijas; medicīna un veselības zinātnes; lauksaimniecības, meža un veterinārās zinātnes; sociālās zinātnes; humanitārās un mākslas zinātnes. ZPD jāizstrādā atbilstoši Valsts izglītības satura centra izstrādātajām vadlīnijām.

Pēc pirmā posma beigām tā organizatoriem jāizvirza labākie ZPD uz reģionālo konferenci atbilstoši ZPD darbu vērtēšanas kritērijiem un zinātnes nozaru grupām, laikā no 12. līdz 23. februārim iesniedzot darbu vietnē https://edu.lu.lv.

Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konferenci organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas augstskolām.

Precīza Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konferences organizēšanas kārtība izlasāma konferences nolikumā.

Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Sadarbības atbalsta departamenta Nacionālo projektu nodaļas vecāko eksperti Rūtu Reini, tālr. +371 67216500, e-pasts: ruta.reine@visc.gov.lv

visc.gov.lv