Latvijas gadadienas priekšvakarā tiekamies projekta “Nepaliec malā!” noslēguma pasākumā

Latvijas gadadienas priekšvakarā tiekamies projekta “Nepaliec malā!” noslēguma pasākumā

Ar jauku, dažādu paaudžu tikšanos, izskanējis sabiedrības integrācijas projekts “Nepaliec malā!” Rīgas 173. pirmsskolas izglītības iestādē.

Projekts tika organizēts lai veicinātu izglītojamo pilsonisko aktivitāti un piederības sajūtu apkārtnei, kā arī lai audzinātu bērnos patriotisku attieksmi pret Latvijas valsti.

Aizvadīti daudzi jauki pasākumi: kopā ar Ukraiņu bērniem svinētas Lieldienas un Vasaras saulgrieži, iestādes teritorijā iekārtota ugunskura vieta kur tikties svētkos, pieaugušo vadībā bērni stādījuši ābelītes, krāsotas sētas ap rotaļlaukumiem un rotaļlaukumu koka konstrukcijas. Iegūtas jaunas, dzīvē noderīgas prasmes: esam apguvuši filcēšanas pamatprasmes, gatavotas ierakumu sveces, saldumi svētkiem.

Rudens mēneši bija īpaši darbīgi, jo, domājot par projekta noslēguma pasākumu – Latvijas gadadienas svinībām, bērni  filcēja Latvijas karodziņus. Bērnudārzs smaržoja – pēc mājām un svaigi ceptiem cepumiem, jo gaidot ciemiņus, bērni cepa cepumus.

Latvijas gadadienas svinības sākās ar Patriotu nedēļas pasākumiem – Sveču ceļa veidošanu kopā ar vecākiem, pieminot varonīgos Ukrainas aizstāvjus un karavīrus, kuri cīnījušies par Latvijas neatkarību. Grupās notika aktivitātes, kuru laikā vecāko un sagatavošanas grupu bērni iepazinās ar Latvijas dabu, to iemītniekiem un pilsētām.

16. novembrī pulcējāmies uz svētku svinībām. Prieks par to, ka svētkus varējām svinēt kopā ar senioriem - cilvēkiem, kuri daudzus gadus veltījuši mūsu iestādes izaugsmei, ir aktīvi un dzīvespriecīgi arī pavisam sirmā vecumā. Logopēde Ailita Volfa kopā ar saviem audzēkņiem bija atradusi sirsnīgus un mīļus dzejoļus par Latviju, kuri sasildīja visu klātesošo sirdis. Kopā dziedājām himnu un veltījām skaistākās dziesmas Latvijai svētkos.

DAUDZ LAIMES DZIMŠANAS DIENĀ, LATVIJA !

Lai vienmēr mums padomā ir kāds labs darbs un lai tas, ko darām, dara mūs lepnus. Lai katrā no mums ir vēlme un prieks dot to, kas kādam nepieciešams.

Vita Kaļva, Rīgas 173. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece, par projekta pasākumu organizēšanu atbildīgā persona.

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros

 

Galerijas