Latvijas Veselības sporta nedēļa Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādē

Latvijas Veselības sporta nedēļa Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādē

Jau devīto gadu mūsu pirmsskolas iestāde  iesaistās Ekoskolas programmā, līdz ar to veselīgs dzīvesveids mums ir ļoti aktuāls. Katru gadu Latvijas Veselības sporta nedēļas ietvaros ar LTSA atbalstu organizējam pasākumus. Bērni un darbinieki kopā ar iestādes vadītāju un administrāciju ar lielu prieku piedalās sporta aktivitātēs iestādes teritorijā un ārpus tās.

Katru dienu no 16. oktobra līdz 20. oktobrim tika piedāvātas kustību aktivitātes:

  • Latvijas Veselības sporta nedēļas atklāšana – rīta rosme mūzikas pavadījumā visām pirmsskolas grupām, izmantojot interaktīvo paneli dažādu jautru vingrojumu kompleksu demonstrēšanai;
  • jogas vingrojumu kompleksi bērniem un darbiniekiem uz mīkstajiem paklājiem;
  • stafetes, sporta spēļu elementi, kustību rotaļas āra vidē un sporta zālē;
  • pārgājiens uz Pļavnieku mežu, spēles mežā ar skriešanu un čiekuru mešanu;
  • riteņbraukšana vai braukšana ar skrejriteņiem iestādes teritorijā;
  • futbola nodarbības pēcpusdienā kopā ar futbola treneri.

Darbinieki un bērni turpina nodarboties ar fiziskām aktivitātēm ārpus iestādes. Latvijas Veselības sporta nedēļas noslēgumā, Ekoskolas gada tēmas “Enerģija” ietvaros sadarbībā ar Rīgas 262. pirmsskolas izglītības iestādi tika organizēti sporta svētki «Ķermeņa enerģija un spēks». Svētki notika Rīgas 262.pirmsskolas izglītības iestādes sporta laukumā.  Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādes Ekoskolas koordinatore, sporta un mūzikas skolotājas piedāvāja bērniem stafetes, kustību rotaļas, ritmiskas kustības un improvizācijas par eko transportu. Svētku noslēguma daļā bērni un darbinieki mūzikas pavadījumā piedalījās stafetēs ar skrejriteņiem. Rīgas 262. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja aktīvi piedalījās un pasākuma noslēgumā pasniedza dalībniekiem garšīgas un veselīgas balvas – apelsīnus.

Visi Latvijas Sporta veselības nedēļas dalībnieki tika apbalvoti ar LTSA diplomiem. Liels paldies LTSA par Latvijas Veselības sporta nedēļas organizēšanu un veselīga dzīvesveida popularizēšanu!

Galerijas