Lielā diena "Austriņā" atnāk ar pavasara sajūtu un ciešāku savstarpējo sadarbību

Lielā diena "Austriņā" atnāk ar pavasara sajūtu un ciešāku savstarpējo sadarbību

Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” 20. martā tika pamodināts pavasaris un ar dažādiem jaukiem notikumiem svinēta Lielā diena.

Vispirms gribam uzteikt vadītājas vietnieces Ligitas Priedes aizrautīgi īstenoto pavasara kompozīciju veidošanas darbu. Cik daudz radošu ideju, brīnišķīga gaumes izjūta, krāsu salikumi, kuri patiesi iedvesmo katru sirsniņu izbaudīt svētku gaidīšanas prieku!

Vēl viens svētku norises izcils sniegums ir mūzikas skolotāju meistarība un komandas spēks. Dižozolu ielas 8 lielajā pagalmā draudzīgi un organizēti latviešu tautas tradīcijas Māras Blāķes, Lailas Bogdanovas un Zanes Eglītes koppasākumā “Lielā diena” vienoti darbojas desmit mūsu iestādes bērnu grupas. Tas iekšējas miers, saskaņa ar dabas ritmiem un pavasara sagaidīšanas ir mūsu iestādes pamats, kas nodrošina iespēju arī latviešu tautas tradīciju turpināšanai ģimenē.

Gribam padalīties pieredzē, ka Lielās dienas pasākumi bija nozīmīgi ne tikai bērniem, bet arī pedagogiem, jo blakus svētku priekam, bija iespēja papildināt zināšanas par e-klases lietošanas daudzveidīgām iespējām. Pateicoties vadītājas vietnieku komandai, kura ir ieinteresēta aktīvi virzīt pedagogu izaugsmi un saņemt gudru padomu no kolēģiem, tika ciemos uzaicināta Rīgas 66. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Alina Jofe-Bordjukova. Pedagogi lielā skaitā piedalījās seminārā  un mēs visi saņēmām iedrošinājumu izmēģināt dažādas e-klases platformā piedāvātās iespējas. Tā kopīgi arvien vairāk radām pārliecību par to, ka tas ir nozīmīgs rīks, lai veidotu produktīvu saziņu ar bērna vecākiem, veiktu bērnu snieguma sistemātisku izvērtēšanu un atvieglotu plānošanas darbu.

Mūsu iestādes jaunajam e-klases virsvadītājam radās ideja veidot vienkāršas instrukcijas, lai atbalstītu katra pedagogu plašākā līmenī pielietot e-klases platformas iespējas. Tika norunātas turpmākās sadarbības iespējas un nākotnes pieredzes apmaiņas plānā ierakstījām nepieciešamību dalīties pieredzē par digitālo pratību un robotikas pamatu plašāku īstenošanu katrā bērnu grupā.

Tā šobrīd mums izdevās izbaudīt pavasara sajūtu dabā, īstenot ciešāku sadarbību ar kolēģiem savā iestādē un sirsnīgiem padomdevējiem no mums draudzīgām Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēm. Lai pateicība un atbalsts tiek dāvāts un saņemts katru dienu!

Informāciju sagatavoja: Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Austriņa" vadītāja Agrita Tauriņa

 

Galerijas