Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi iejūtas zaķa lomās

Lieldienu svinības kopā ar vecākiem

Lieldienu gaidīšanas un svinēšanas laiks ir īpašs! Pavasarīgo marta nogali Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestāde sagaidīja ar jauku Lieldienu svinēšanu, kas pie mums notika 27. un 28. martā. Svētkos piedalījās 5 bērnu grupas kopā ar saviem vecākiem. Pārējās bērnu grupas novadīja Lieldienu meistarklases kopā ar vecākiem. Lieldienu pasākums pie mums norisinājās 3 improvizētās pieturās. Bērnus un vecākus tajās sagaidīja īpaši Lieldienu zaķi un neparasta vistiņa!

Pirmajā pieturā ar nosaukumu “Rotaļa vistiņa”, kuru vadīja mūzikas skolotāja ar lielu pieredzi un drosmi, dalībniekiem vajadzēja kopā dejot, dziedāt, kā arī iesaistīties rotaļās.

Otrajā pieturā – "Veiklais zaķis", kuru tēloja mūsu aktīvā un sportiskā sporta skolotāja, piedāvāja ciemiņiem pārbaudītsavus spēkus sporta stafetēs. Varēja redzēt, cik pārsteigti bija vecāki un laimīgi bērni, kad visi dalībnieki tika iesaistīti un vienu darbu darīja ļoti dažādi.

Trešajā pieturā "Krāsainie zaķi" skolotāja Elita un vadītājas vietniece Irina ļoti radoši un mūsdienīgi piedāvāja dekorēt olas. Varēja izmantot dažādus materiālus un tehnikas, lai taptu iecerētais.

Liela rosība valdīja abās iestādes zālēs un gaitenī, tapa īsti mākslas darbi, dekorējot olas, atklājās sportiski un muzikāli talanti, un vislielākie līdzjutēji un arī skolotāji bija paši bērni.

Pēc lielā pasākuma bērni ar vecākiem pieturās turpināju svinēt svētkus savas grupas telpās. Bērni varēja nedaudz atpūsties, uzcienāt viens otru, pastāstīt un pāradīt vecākiem, kādus darbus viņi dara ikdienā. Dažas grupas bija tik iedvesmotas, ka turpināja aktivitātes arī kopā ar vecākiem ārā.

Liels paldies ikvienam, kurš palīdzēja svētku sajūtas radīšanā! Mēs kopā varam veikt skaistus darbus un dāvāt prieku visiem, kas mums apkārt! 

Informāciju  sagatavoja Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Irina Bortnoviča, skolotāja Elita Rancāne. Paldies pirmsskolas kolektīvam par atbalstu un organizēšanu, mēs kopā varam daudz ko izdarīt.

Galerijas