Logopēdu tikšanās pirmsskolas “Saulstariņi” filiālē

Logopēdu tikšanās pirmsskolas “Saulstariņi” filiālē

No 2023. gada 1. septembra Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulstariņi” filiālē, kur iepriekš tika īstenota mazākumtautību programma, tiek īstenota vispārējā izglītības programma latviešu valodā. Sekmējot vienotas skolas pieejas ieviešanu, šajā mācību gadā daudz tika domāts par dažādām metodēm un paņēmieniem, lai izglītojamie vieglākā un aizraujošākā veidā apgūtu un ikdienā lietotu latviešu valodu.

Lai realizētu savu mērķi, mūsu iestādes pedagogi pilnveidoja savas zināšanas apmeklējot dažādus kursus, piedalījās dažādos labās prakses piemēru semināros, kā arī apmeklēja Kurzemes rajona organizētās tikšanās klātienē, kur bija iespēja iepazīties ar citu kolēģu pieredzi ceļā uz Vienoto skolu.

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulstariņi” filiālē 26.martā notika pirmā tikšanās uz kuru tika aicināti metodiķi, vadītāju vietnieki un pedagogi, bet jau 30. aprīlī mūsu iestādē notika logopēdu tikšanās, kurā piedalījās pārstāvji no Bolderājas PII, 8.PII, 197.PII, 210. PII un struktūrvienības - konsultatīvā centra “Madariņa” vadītāja Ārija Ansberga. Šajā tikšanās reizē, mūsu iestādes logopēdes Līga Noreika un Aija Šmite dalījās pieredzē, kā tiek ieviesta “Vienota skola” mūsu iestādē. Logopēde Līga parādīja prezentāciju un pastāstīja ar kādām grūtībām nākas saskarties darbā ar mazākumtautību bērniem, bet logopēde Aija praktiskā veidā parādīja dažādas attīstošās spēles, kuras tiek izmantotas darbā ar izglītojamajiem.

Abas logopēdes atzina, ka visvarīgākā loma “Vienotas skolas” īstenošanā ir tomēr vecākiem, viņu atbalstam un sadarbībai. Skolotājas atzīmēja, ka no dažu vecāku puses ir arī pretestība, tāpēc logopēdes dalījās savā pieredzē, kādā veidā vecāki tiek aicināti iesaistīties kopīga mērķa realizēšanā.

Turpinājumā logopēdes norādīja, ka ļoti daudz tiek domāts par dažādu metožu daudzveidību bērnu valodas attīstībai, piedāvājot bērniem aizraujošas aktivitātes un spēles, kurās bērni netīšā veidā apgūst un pilnveido savas valodas lietošanas prasmes.

Tikšanās noslēgumā viesi piedalījās diskusjā, izklāstot to, ka arī viņu iestādēs vairākas lietas notiek līdzīgi.

Paldies logopēdēm Līgai, Aijai un viesiem par interesanto kopā būšanu, ieguldīto darbu un radošajām idejām darbā ar bērniem.

Materiālu sagatavoja Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulstariņi” vadītājas vietniece Jolanta Feldmane.

Galerijas