Mākslinieciskās jaunrades centra “Praktiskās estētikas skola” aicina uz rokdarbu izstādi

Mākslinieciskās jaunrades centra “Praktiskās estētikas skola” aicina apmeklēt Rokdarbu un rotu pulciņa audzēkņu un skolotājas Ilzes Gurtlavas radošo darbu izstādi "Kad dvēsele zied". Atklāšana 18. decembrī plkst. 15.00.

Pulciņa “Rokdarbi un rotas” radošā darbība aizsākās pirms vairāk kā piecpadsmit gadiem. Pa šo laiku ir ļoti daudz paveikts. Ir strādāts dažādos virzienos, dažādās tehnikās. Ir tapuši neskaitāmi dekori, ko var izmantot telpu rotāšanai, darināti tērpu aksesuāri – kaklarotas, piespraudes, vainadziņi, dekoratīvas somas, maciņi un daudzas citas lietas, kas padara mājīgu apkārtējo vidi un liek pašam justies harmoniski.

Šajā izstādē ir apkopoti pēdējo piecu gadu audzēkņu darbi, kuri piedalījušies dažādās izstādēs un guvuši godalgotas vietas.

Lielākajā daļā darbu dominē ziedu tēma, jo puķes daudzreiz kalpo kā skaistuma simbols, ar kuru var izteikt arī to, kas ir skaists cilvēka dvēselē.

Ceļš mākslas pasaulē nav vienkāršs. Tas saistīts ar nebeidzamiem meklējumiem un radošām atklāsmēm, kuras palīdz pilnveidot pulciņa “Rokdarbi un rotas” radošo raksturu. Tā dalībnieki ir atvērti dažādiem izaicinājumiem, gatavi eksperimentēt ar dažādām tehnikām un dekoratīvajiem materiāliem.

Izstādē apskatāmi arī skolotājas Ilzes Gurtlavas radošie darbi, kuri tikuši izstrādāti no darba brīvā laikā. Darbi dažādās tehnikās, gan pērļoti, gan mezgloti, gan adīti, gan izšūti un līmēti, veidoti no kreppapīra, zīdpapīra un izalona materiāla. Bieži vien, meklējot jaunas idejas pulciņa darbam, skolotāja pati vispirms realizē savu ieceri kā rezultātā ir radīts skaists darbs, kas padara ikdienu krāsainu.

Izstāde tiks atklāta šī gada 18. decembrī plkst. 15.00.

Aicinām apmeklēt to un atplaukt kopā!

Informāciju sagatavoja Ilze Herberga, Mākslinieciskās jaunrades centra “Praktiskās estētikas skola” izglītības metodiķe, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra Vidzemes priekšpilsētas pasākumu koordinatore