Mārtiņdiena Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē

Mārtiņdiena Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē

Mārtiņdiena ir laiks starp rudens un ziemas saulgriežiem, kad lauku darbi apdarīti un priekšā garā ziema. Ar Mārtiņiem sākas budēļos iešana, kas turpinās visu ziemu līdz pat Meteņiem. Krāšņa Mārtiņu svinēšana nozīmē labu nākamo saimniecisko gadu, veiksmi un pārticību.

Rīgas 232. pirmsskolas iestādes audzēkni un skolotāji Mārtiņdienu  nosvinēja arī savā iestādē. Bērni uzzināja par Mārtiņdienas tradīcijām, iepazinās ar tautasdziesmām, mīklām, ticējumiem, dejām un rotaļām. 

Skolotājas kopā ar saviem audzēkņiem pirms pasākuma pagatavoja Latvijas dzīvnieku maskas. Ģērbušies maskās, bērni devās uz pasākumu. Viņi varēja piedalīties dažādas aktivitātēs: spēlē “Celmu ripināšana”, rotaļdejā “Kas dimd, kas rīb”, mīklas minēšanā, dejas dejošanā. Bērni uz zemes no dabas materiāliem izlika Mārtiņdienas zīmi. Ugunskurā tika gatavota zupa, ar kuru noslēgumā bērni kopā ar skolotājām cienājas.  

Ticējums vēsta: "Ja Mārtiņdiena ir jauka un skaidra, tad ziemā būs liels sals." Rīgas 232. pirmsskolas iestādes audzēkņi un skolotāji ļoti jauki pavadīja Mārtiņdienu, mēs esam gatavi ziemai un gaidām sniegu.     

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.  

Galerijas