Mazajā ģildē norisināsies koncerts “Meiteņu dziesmas”

2024. gada 14. aprīlī plkst. 16.00 Mazajā ģildē norisināsies koncerts “Meiteņu dziesmas”, piedaloties Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu kora klases audzēknēm. Koncertā izskanēs latviešu komponistu skaņdarbi meiteņu korim, tajā skaitā arī vairāki pirmatskaņojumi. Tāpat kora mūziku papildinās dzejas rindas kādreizējās kora dziedātājas Elzas Ručas lasījumā.

Koncerta nosaukuma idejas autores ir pašas kora dziedātājas, iedvesmojoties no latviešu komponista Romualda Kalsona opusa ar tādu pašu nosaukumu, kas arīdzan tiks atskaņots. Tāpat kora izpildījumā dzirdēsim arī A. Maskata, I. Kalniņa, V. Pūces un citu latviešu komponistu darbus bērnu korim. Meiteņu kora klase allaž izcēlusies ar dalību dažādos neparastos un interesantos projektos. Arī gaidāmais koncerts iecerēts muzikāli krāsains un dažāds. Klausītāji varēs dzirdēt gan jaunāko klašu kori (diriģentes Anete Viļuma un Ilona Veldre), gan meiteņu kori “Vivace” (diriģentes Andra Fenhane un Alise Koknēviča-Upīte), kurā dzied mūzikas skolas vecāko klašu audzēknes. Savukārt starp abu koru dziedājumiem klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī vokālā ansambļa sniegumu.  

Īpašs notikums būs kora klases vokālās pedagoģes Mairitas Bičukas un kora diriģentes Alises Koknēvičas-Upītes īpaši šim korim rakstīto darbu pirmatskaņojumi. Tāpat pirmatskaņojumu piedzīvos arī jaunās latviešu komponistes Laumas Kazakas skaņdarbs, kurā līdzās meitenēm uzstāsies arī autore.

Aicinām klausītājus būt daļai no kora klases lolotā koncerta. Koncertā ieeja – bez maksas!