Mencendorfa namā atklās Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” audzēkņu darbu izstādi par godu iestādes 35. gadadienai

No 2024. gada 5. marta līdz 27. martam Mencendorfa namā būs skatāma izstāde “Annas MEŽS”, kas veltīta Tehniskās jaunrades nama (TJN) “Annas 2” 35. gadadienai, akcentējot sekojošās tēmas - mēs pilnveidojamies, mēs augam, mēs attīstāmies, dzīvotne, dzīvīgums.

Atzīmējot šo nozīmīgo brīdi, izstādē būs iespēja iepazīties ar projektiem un darbiem, ko veidojuši TJN "Annas 2" audzēkņi, kuri apgūst gan kultūrizglītības, gan tehniskās jaunrades jomas. Vizuāli un vizuāli plastiskās mākslas audzēkņu darbi veidoti 2D un 3D tehnikā, taču radošo industriju un tehniskās jaunrades pulciņi vairums darbus eksponēs audio un video formātā.

Nu jau tradicionālās TJN “Annas 2” audzēkņu darbu izstādes idejas autore ir zīmēšanas un keramikas studijas skolotāja Anda Laukevica. Izstāde nav tikai ikgadējā darbu skate, tas ir NOTIKUMS, kur pulciņos, studijās un darbnīcās tapušie audzēkņu darbi tiek atlasīti un atrādīti plašākai publikai tematiskā izstādē, akcentējot netradicionālās metodes, kultūras izzināšanu, dažādu materiālu un metodiku savienojumu.

TJN "Annas 2" laika gaitā kopš 1989. gada ir kļuvis par ievērojamu pašvaldības interešu izglītības iestādi tehniskajā un jaunrades jomā Rīgā un Latvijā, ar tradīcijām un inovācijām bagātu vēsturi un progresīvu šodienas izglītības procesu, kas piedāvā kvalitatīvu interešu izglītību bērniem un jauniešiem vecumā no 5 līdz 25 gadiem. Namā veiksmīgi tiek īstenotas un attīstītas jaunas idejas pedagoģijā un ilglaicīgi realizētas interešu izglītības programmas, kas Latvijā nav sastopamas (piem.,Kordas automodelisms u.c.).

Izstādes “Annas MEŽS” atklāšanas dienā plkst. 16.00 Vizuālā teātra laboratorijas vadītāja Māra Gaņģe ar audzēkņiem būs sagatavojuši performatīvu priekšnesumu, un noslēgumā Mūzikas laboratorijas vadītāja Rasa Roze ar audzēkņiem aicinās iesaistošā skaņu performancē.

Mencendorfa nams ir māja - muzejs Vecrīgā, kur tiek atbalstīts kultūrvēsturiskais mantojums un mākslas sasniegumu izpausmes.

Izstādes atklāšana notiks 5. martā plkst. 16.00 Mencendorfa namā, Grēcinieku ielā 18, Vecrīgā. Laipni lūgti!

Izstādes “Annas MEŽS” kuratore Elīne Buka, e-pasts: ebuka6@edu.riga.lv. Tālr. 29109688.

Informējam, ka pasākums tiks filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli ar Jums var tikt izmantoti TJN “Annas 2” komunikācijas materiālos notikuma publicitātei. Pieņemam, ka apmeklējot izstādes atklāšanas pasākumu, esat iepazinies un akceptējat šo datu apstrādi atbilstoši Tehniskās jaunrades nama "Annas 2" Privātuma politikai (https://www.tjn.lv/par-mums/dokumenti/) un Mencendorfa nama Privātuma politikai (https://www.rigamuz.lv/mn/par-mums/ ).