Saimniece kopā ar bērniem ķekatniekiem iet rotaļās

Publicitātes attēls

Meteņi nosvinēti – ziema pavadīta!

Sagaidot Meteņus, Rīgas 110. pirmsskolas izglītības iestādē tika izstrādāta infografika, kura palīdzēja bērniem, skolotājiem un vecākiem izbaudīt katru februāra pirmās nedēļas dienu.

Pirmdienas rīts 5. februārī sākās ar iestādes telpu, grupu rotāšanu un materiālu piemeklēšanu. Pēcpusdienā bērnu vecāki piedalījās tīmekļa seminārā “Meteņdiena” Dairas Liepiņas vadībā. Skolotāja iepazīstināja semināra dalībniekus ar latviešu tautas tradīcijām un ticējumiem.

Otrdien Metenis sagaidīja bērnus tehnoloģijas kabinetā pie interaktīvās tāfeles: minēja mīklas, spēlēja digitālas izzinošas spēles, skatījās video materiālus.

Trešdien katrs bērns sagatavoja sev ķekatnieka masku.

Ceturtdien Saimniece un Metenis kopā ar bērniem ķekatniekiem gāja rotaļās, dziedāja dziesmas, kārtīgi izdancojās, baudīja vecāku sarūpētās pankūkas un paši gatavoja zāļu  tēju.

Piektdien visi lustīgi sportoja un spēkojās sporta zālē - jautri un enerģiski, ar ticējumiem un sacensībām, pavadot ziemu un atvadoties no Meteņa. Katru dienu pastaigas rotaļlaukumos notika dažādas sniegotas izpriecas: bumbu velšana, pikošanās, vizināšanās ar ragavām.  

Informāciju sagatavoja Rīgas 110. pirmsskolas izglītības iestādes vadības komanda.

Galerijas