“Modes skate – 2024” Rīgas 152. pirmsskolas izglītības iestādē

“Modes skate – 2024” Rīgas 152. pirmsskolas izglītības iestādē

26. martā Rīgas 152. pirmsskolas izglītības iestādē ir noticis sengaidītais ikgadējs radošs pasākums – modes skate, tērpi pagatavošanai izmantojot otrreizējas pārstrādes materiālus.

Gatavošanās šai skatei norisa vairākas dienas. Darbošanās mērķis bija pievērst bērnu uzmanību dabas saudzēšanai un dažādu materiālu izmantošanai atkārtoti, radot kaut ko interesantu.

Tērpu veidošanas rezultāts bija pārsteidzošs. Tērpi un aksesuāri tapa no visdažādākajiem materiāliem. Tērpus gatavoja un skatē demonstrēja visi bērni vecumā no 2-7gadiem kā arī pedagogi un skolotāja palīgi.  Bērni ar lielu lepnumu stāstīja par tērpu tapšanu. Katrs modes skates dalībnieks tika apbalvots ar nelielu balviņu, ko viņiem pasniedza grupas skolotāja.

Iestādes hallē visi varēja aplūkot izstādi “Zaķis atved Lieldienas”, kuru kopīgi veidoja bērni ar saviem vecākiem. Pie vārtiņiem Lieldienu zaķim par prieku tika greznots lieldienu olu koks, kurš ar katru gadu tiek papildināts ar dažādām krāsainām olām.

Paldies, ka starp modes baudītājiem bija arī kolēģes no Rīgas 216. pirmsskolas izglītības iestādes, no Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas un no Rīgas 80. vidusskolas, kuras deva pozitīvu novērtējumu mūsu darbam.

Liels paldies visiem tērpu darinātājiem un atbalstītājiem par atsaucību un izdomu tērpu veidošanā. Paldies kolēģēm par atbalstu skates gatavošanas procesā un tās norises laikā.

Rakstu un foto sagatavoja Rīgas 152. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Jekaterina Logvinova.

Galerijas