Nodarbība skolēniem: "Skolotājs Lancmanis"

Nodarbība skolēniem: "Skolotājs Lancmanis"

Latvijas Nacionālais mākslas muzeja (Jaņa Rozentāla laukums 1) nodarbība skolēniem izstādē “Imanta Lancmaņa māksla” veidota kā izzinoša iepazīšanās par mākslinieka personību un glezniecību gida pavadījumā, ietverot tematisku radošo uzdevumu otrajā daļā.

Muzejpedagoga stāstījums un ar to saistīta aktivitāte skolēniem ļauj vairāk uzzināt par Imanta Lancmaņa ieguldījumu Latvijas mākslā un kultūrā. Vēstījums tiek papildināts ar būtisku biogrāfisku faktu un izstādes sadaļu izklāstu, kas mudina dalībniekus pētīt gleznu kompozīciju, redzamos simbolus un to nozīmi, krāsu lietojumu un gleznošanas stilu.

Imants Lancmanis savas gleznas veido kā stāstus noteiktā vēstures, personību un notikumu kontekstā, savienojot viena darbā kāda konkrēta laika aktualitātes – gan reāli eksistējošas, gan nemateriālās pasaules elementus. Nodarbības radošajā uzdevumā skolēni iejūtas mākslinieka lomā un izdomā klases komiksu, kurā katrs palīdz izveidot epizodi, iepriekš vienojoties par darba tēmu. Tēmas var būt dažādas – vēsturiskas, fantastiskas vai no ikdienas dzīves.

Pieteikšanās un plašāka informācija šeit