Piemiņas balvas 5. festivāla „SEMPRE” dalībniekiem

Publicitātes attēls

Norisinājies 5. starptautiskais mūziķu amatieru festivāls “SEMPRE”

24. februārī Rīgas 88. vidusskolas zālē norisinājās mūziķu amatieru 5. festivāla „SEMPRE” noslēguma koncerts. Šajā, 5 gadu jubilejas gadā, festivāls kļuva starptautisks. Koncertā muzicēja bērni un jaunieši no Rīgas, Jūrmalas, Ķekavas un Salaspils, bet interesi par to izrādīja un piedalījās mūzikas instrumentu spēles pedagogi un viņu skolēni no Īrijas.

Gandrīz divu stundu garais pasākums izskanēja vienā elpas vilcienā, jo skolas pārpildītajā zālē jaunie mūziķi priecēja klausītājus ar savu prasmi atskaņot tieši viņu iemīļoto mūziku. Programmā bija daudz interesantu eksperimentu. 

5. festivāla gaisotne saskanēja ar pasākuma mērķi - dot iespēju Latvijas vai citas valsts dažāda vecuma mūzikas mīļotājiem, kas apgūst instrumentspēli vai dziedāšanu individuāli vai ar privātskolotāju, pieteikt sevi, uzstājoties vienā no Rīgas vispārizglītojošajām skolām ar padziļinātu mūzikas programmas apguvi. 

Festivāla „SEMPRE” devīze ir nemaināma, jo dzīve to apstiprina: "Mūzikas izglītība nevar būt dažu bērnu, kuri mācās mūzikas skolā, privilēģija, tai jābūt katra bērna pasaules sastāvdaļai".

Festivāla noslēguma koncertu Rīgas 88. vidusskolas mūzikas programmas skolotāji un administrācija organizēja sadarbībā ar „Mākslas Vērtību fondu”. Diplomus un piemiņas balvas pasniedza festivāla īpašais viesis, „Mākslas Vērtību fonda” prezidents, pianists,  Dr.paed. Jurijs Spigins.  

Festivāla "SEMPRE" organizatore Dr.paed. Larisa Maļkova