Daiļlasīšaņas konkursa dalībnieki tika apbalvoti ar diplomiem, medaļām un dāvanām

Publicitātes attēls

Norisinājies daiļlasīšanas festivāls “Es pasaulē un pasaule man apkārt”

Februāra beigās Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē norisinājās Daiļlasīšanas festivāls 2024 “Es pasaulē un pasaule man apkārt”, ko ik gadu iestāde organizē jau kopš 2013. gada.

Priecājamies, ka varējām dalīties pieredzē ar sadraudzības bērnudārzu kolēģēm no Rīgas 231. pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes un Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzilniņa”.

Festivāla mērķis bija bērnu pilsoniskās līdzdalības, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā lietpratības veicināšanā.

Bērniem tika attīstīta un pilnveidota skatuves runas kultūra un aktiermāksla uzstājoties publiski. Festivāls norisinājās grupiņu ietvaros un finālā tika izvirzīti 19 dalībnieki vecumā no 4 līdz 7 gadiem. Bērni kopā ar skolotājām un vecākiem bija izvēlējušies ļoti dažādu latviešu autoru dzeju. Vecāki bija ļoti ieinteresēti, atsaucīgi, labprāt iesaistījās žūrijas darbā.  Visi pasākuma dalībnieki tika apbalvoti ar diplomiem, medaļām un dāvanām. Katra grupa saņēma dāvanas (grāmatas un galda spēles) un pateicības rakstus par piedalīšanos festivālā.

Ikviens varēja pārliecināties, ka, lai publiski uzstāties un skaisti norunātu dzejoli, vajadzīga liela drosme. Paldies iestādes darbiniekiem un vecākiem, kuri palīdzēja radīt sirsnīgo, emocijām bagāto atmosfēru!

Materiālu sagatavoja: vadītājas vietniece Diāna Ružkovska

Galerijas