Noslēdzies konkurss “Protu, varu, daru!”

Noslēdzies konkurss “Protu, varu, daru!”

15. februārī Rīgas 5. pamatskolā – attīstības centrā jau ceturto reizi notika topošo virtuves darbinieku konkurss “Protu, varu , daru!”, kurā 8 Latvijas komandas, kā arī viesi no Lietuvas un Igaunijas varēja parādīt savas profesionālās prasmes, radošumu un praktiskās iemaņas.

Katra komanda uz konkursu ieradās ar paveikto mājas darbu – pašgatavotu torti un savas skolas pieteikumu, prezentācijas vai priekšnesuma veidā. Galvenais konkursa uzdevums bija no dotajiem produktiem pagatavot kanapē maizītes, ievērojot darba kultūru un higiēnu, precizitāti, servējumu un noformējumu.

Žūrijas pārstāvji – šefpavārs Elmārs Tannis, ēdināšanas uzņēmuma ''Baltic Restaurants Latvia'' pārstāve Jeļena Pētersone un Biedrības Rūpju bērns valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis, vērtēja konkursantu veikumu un ieteica padomus, kuri būs noderīgi kvalifikācijas eksāmenā un turpmāk, strādājot izvēlētajā profesijā.

Pēc konkursa dalībnieki ar sajūsmu vēroja Elmāra Taņņa meistarklasi veselīgo kokteiļu gatavošanā.

Paldies žūrijai par labajiem novēlējumiem, pedagogiem par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanu un visiem konkursa dalībniekiem!

Galerijas