Noslēdzies Latvijas Izglītības fonda un laikraksta "Latvijas Avīzes" rīkotais konkurss "Jaunais skolotājs"

Noslēdzies Latvijas Izglītības fonda un laikraksta "Latvijas Avīzes" rīkotais konkurss "Jaunais skolotājs"

Konkurss notika jau piekto reizi, un tajā piedalītiēs aicinājām pieteikt jaunos pedagogus, kuri skolā aizvadījuši pirmos divus darba gadus. Tā mērķis bija popularizēt jauno skolotāju pirmo darba gadu pieredzi, noskaidrot skolotāju un skolēnu savstarpējo attieksmi un cieņu, bet tā uzdevumi - iepazīstināt ar jauno skolotāju darba pieredzi, problēmām, motivēt skolēnus iesaistīties jauno skolotāju un savas skolas vērtēšanā, kā arī paaugstināt skolotāja prestižu.

Jaunos pedagogus konkursam pieteica gan viņu skolēni, gan kolēģi un skolu vadītāji, gan arī jauno skolotāju ģimenes locekļi.

Pieteikumus konkursam iesūtīja no tehnikumiem, vidusskolām, pamatskolām, ģimnāzijām. Izvirzīti bija ķīmijas, fizikas, vēstures, ģeogrāfijas, datorikas, latviešu valodas un literātūras, franču valodas, angļu valodas, bioloģijas, sociālo zinību, mūzikas, sporta, uzņēmejdarbības un sākumskolas skolotāji. Vairāki jaunie skolotāji atgriezušies mācību iestādēs, ko paši absolvējuši.

Konkursa žūrijai nebija viegli izraudzīties konkursa laureātus, tomēr rezultātā uzvarētāji noskaidroti: 

Rīgas Juglas vidusskolas bioloģijas, dabaszinību un medicīnas pamatu skolotājs Georgs Gibals un  Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas dabaszinību un bioloģijas skolotāja Danuta Eva Bite. Katram jaunajiem skolotājiem Latvijas Izglītības fonda stipendija 800 eiro.

Par konkursa laureātiem izvēlēti:

  • Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, pirms tam Dobeles Valsts ģimnāzijas ķīmijas skolotāja Laura Laimiņa,
  • Ogres Valsts ģimnāzijas ģeogrāfijas skolotājs Rinalds Onckulis,
  • Jūrmalas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Baiba Puriņa. Šie skolotāji  katrs saņem 400 eiro datora iegādei.
  •  "Latvijas Avīze" savu speciālbalvu nolēmusi piešķirt Rīgas Anniņmuižas vidusskolas sākumskolas skolotājai Jekaterīnai Meļeško

Attēls: Rīgas Anniņmuižas vidusskolas Jekaterīnas Meļeško audzināmā klase, piesakot konkursam skolotāju, bija izveidojusi īpašu zīmējumu un fotogrāfiju apkopojumu, kurā bērni rakstīja, kāpēc Jekaterīna pelnījusi novērtējumu.
Foto: Latvijas Avīze / Latvijas Mediji