Noslēdzies Rīgas atklātais bērnu un jauniešu datorgrafikas konkurss „Nākotnes transports”

Lai rosinātu bērnu un jauniešu radošo fantāziju, sekmētu radošās domāšanas attīstību un radītu iespēju pilnveidot savas prasmes radošajās industrijās, Rīgas Jauno tehniķu centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu rīkoja Rīgas atklāto bērnu un jauniešu datorgrafikas konkursu – izstādi „Nākotnes transports”.

Dalībnieki varēja pasapņot par to, kas transporta nozarē būs mainījies pēc dažiem desmitiem vai simtiem gadu, kāds nākotnē būs transporta līdzekļu piedāvājums.

Konkursam tika iesniegti 60 darbi no sešām Rīgas skolām un interešu izglītības iestādēm - BJC "Rīgas Skolēnu pils", BJC IK „Auseklis", Pārdaugavas BJC “Altona”, BJC "Daugmale", Rīgas Jauno tehniķu centrs, Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija.

Darbos tika attēloti dažnedažādi transporta līdzekļi - gan reālāki, gan tādi, kas nemaz nelīdzinās mūsdienās sastopamajiem transporta līdzekļiem.

Konkursa darbus vērtēja žūrija 3 cilvēku sastāvā, tostarp fotogrāfs, programmētājs un mākslinieks – katrs no sava profesionālā skata punkta. Darbu izvērtēšana nebija vienkārša, jo darbi bija ļoti atšķirīgi, arī līderu sadalījums žūrijas vērtējumā atšķīrās – kopvērtējums tika iegūts, saskaitot kopā visu žūrijas locekļu dotos punktus trīs kritērijos: atbilstība darba tematikai/oriģinalitāte; kompozīcija un krāsu saskaņa, tehnikas sarežģītības pakāpe un kvalitāte; darba saturs un forma. Simpātiju balvu ieguva dalībnieks, kura darbs bija saņēmis visvairāk “patīk” atzīmju RJTC Facebook lapā apskatāmajā konkursa izstādē.

Konkursa rezultāti

Jaunākā grupa

1. vieta Polina Abramova
2. vieta Adrija Lapiņa
3. vieta Emilija Kurmeļova 


Polinas Abramovas darbs "Lidojošais taksometrs"

Vidējā grupa

 

1. vieta Darja Modestova
2. vieta Iļja Onackis
3. vieta Anastasija Korņijenko
3. vieta Aļona  Kurbatska


Darjas Modestovas darbs "Lidojuma kapsula"

Vecākā grupa

1. vieta Anželika Vjunkova
2. vieta Kirills Raugevičs
3. vieta Kristaps Andrejs Eglītis
Simpātiju balva - Anastasija Ivanova

Konkursa darbu izstāde joprojām apskatāma Rīgas Jauno tehniķu centra 3. stāva gaitenī, kā arī RJTC Facebook lapā.

Paldies pedagogiem par audzēkņu sagatavošanu! Uz tikšanos citos konkursos!

Informāciju sagatavoja Rīgas Jauno tehniķu centra izglītības metodiķe Sanita Zīverte


Anželikas Vjunkovas darbs "Fonlestija transports"