Noslēgušās Rīgas atklātās sacensības dronu sportā “Annas kauss 2023”

Noslēgušās Rīgas atklātās sacensības dronu sportā “Annas kauss 2023”

Dronu sporta sacensības Tehniskās jaunrades nams "Annas 2" Rīgas izglītības iestāžu vidē organizē jau otro gadu un šogad tās notika sešos posmos.

Dronu nozare arvien tikai attīstās, tāpēc sacensības veicina interesi par inženiertehnisko jomu jaunatnes vidū. Ņemot vērā aktuālo situāciju pasaulē, šis tehniskais sports ir svarīgs nozaru attīstībai un drošības jomai Latvijā!

Sezonas garumā tika attīstīta dronu trase gan iekštelpu gan ārtelpu droniem, izstrādājot un izgatavojot LED vārtu šķēršļu trasi un kontrolierus, kas bezvadu tīklā spēj mainīt trases apgaismojumu.

Sacensību dalībnieki tika vērtēti individuāli ar laika atskaites sistēmu, par kuras vadību atbildīgs sacensību galvenais tiesnesis.

Dalībnieki sacensībās piedalījās ar speciāliem sporta droniem, iekštelpās un ārtelpās ierīkotā dronu trasē. Sacensību formāts noteica, ka katrs dalībnieks izpilda 1 treniņlidojumu, pēc tam veic 8-10 kvalifikācijas lidojumus. Pēc kvalifikācijas lidojumiem, atkarībā no gūtajiem rezultātiem, dalībnieki tika sadalīti fināla grupās. Apļu skaits tika noteikts atbilstoši trases sarežģītībai, iepriekš vienojoties sacensību norises vietā pēc treniņu lidojumiem.

Pēc katra sacensību posma tika apkopoti rezultāti un apbalvoti ātrākie dalībnieki.

Sacesību kopvērtējuma rezultāti:

Jaunakā grupa (7-18 gadi)

1. vieta Elmārs Misevicš (73 punkti)
2. vieta Pētris Liepa (49 punkti)
3. vieta Mikus Tučs (47 punkti)

Vecākā grupa (18-25 gadi)

1. vieta Tomss Pētersons (77 punkti)
2. vieta Aivis Bušs (65 punkti)
3. vieta Oskars Raudiņš (46 punkti)

Apsveicam labākos dronu pilotus!

Atzinība un pateicība lidmodeļu un dronu pulciņa skolotājāma Oskaram Raudiņam par sacensību organizēšānu. Skolotāja entuziasms un aizrautība par dronu sportu iedvesmo ne tikai audzēkņus, bet arī līdzcilvēkus. Tā turpināt!