Jauniešu trio uzstājas tradicionālajā dziedāšanas konkursā

Publicitātes attēls

Noslēgusies tradicionālās dziedāšanas konkursa “Dziesmu dziedu, kāda bija” Rīgas kārta

2024. gada 18. februārī Bērnu un jauniešu centrā "Rīgas Skolēnu pils" notika tradicionālās dziedāšanas konkursa “Dziesmu dziedu, kāda bija” Rīgas kārta. Konkurss Rīgā tiek rīkots jau no 1996. gada un ir vecākais tradicionālās kultūras individuālo prasmju pilnveidošanas pasākums Latvijā, kā arī dalībnieku skaita ziņā viskuplākais. Arī šogad Rīgas konkursam bija pieteikti 55 dalībnieki ar 44 priekšnesumiem.

Konkursa norise ir nemainīga – katrs dalībnieks vai mazā grupa dzied divas dziesmas tradīcijai pietuvinātā manierē, savukārt, tradicionālās kultūras eksperti izvērtē katra dalībnieka sniegumu un vajadzības gadījumā pēc konkursa dod norādes dalībnieka prasmju uzlabošanai, kā arī konsultē pedagogus.

Šī gada dalībnieku sniegums liecina par zināmu izaugsmi un stabilitāti, jo dalībnieki saņēma tikai pirmās un otrās pakāpes diplomus! Lai arī šogad dalībnieku skaits par dažiem priekšnesumiem bija mazāks, konkursa finālam, kas notiks šī gada 20. aprīlī Rīgas Latviešu biedrības namā, tika izvirzīti 20 priekšnesumi.

Paldies par ieguldīto darbu pedagogiem, kuri sagatavoja dalībniekus – Sarmītei Sedliņai, Lienai Teterovskai, Svetlanai Šibajevai, Ligitai Šreiberei, Egijai Laurai Preisei, Venetai Dubrovai, Ingai Blumfeldei, Dinai Liepai un Violetai Nikolajenko.

Rīgas tradicionālās dziedāšanas konkursa “Dziesmu dziedu, kāda bija” protokols.

Galerijas