Noticis pieredzes apmaiņas seminārs Rīgas interešu izglītības iestāžu izglītības metodiķiem

Foto Inga Korņejeva, Bērnu un jauniešu centra “Daugmale” izglītības metodiķe

Noticis pieredzes apmaiņas seminārs Rīgas interešu izglītības iestāžu izglītības metodiķiem

15. februārī Tehniskās jaunrades namā “Annas 2” norisinājās pieredzes apmaiņas seminārs Rīgas interešu izglītības iestāžu izglītības metodiķiem.

Par aktualitātēm interešu izglītībā klātesošos iepazīstināja Izglītības, kultūras un sporta departamneta Sporta un jaunatnes pārvaldes interešu un sporta izglītības nodaļas interešu izglītības programmu vadītāja Inga Sidorčika-Boboviča. Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra speciālisti sniedza informāciju par mācību gada II pusgada pasākumiem, semināriem un kursiem interešu izglītības skolotājiem un citiem darbiniekiem. Uzmanības centrā bija jautājumi, saistītie ar interešu izglītības metodisko materiālu skates norisi 2024.gadā.

Metodiskā centra prezentācija 2024. gada 2. pusgads - atvērt ŠEIT

Ar savu pieredzi dalījās Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” radošais kolektīvs. Uzzinājām par "Annas 2" un Rīgas vispārizglītojošo skolu sadarbības pilotprojektu STEAM jomā. Iepazinām daudzus iestādes pulciņus, studijas, laboratorijas un paciemojāmies pie skolotājiem, kuri īsteno šīs unikālas programmas. Izbaudījām un izmēģinājām Bērnu zinātnes centra „Tehnoannas pagrabi” neaptverami plašu praktisku “tehno-mākslas-izpētes-eksperimentu-prātošanas” uzdevumu un citu radošo darbošanos veidu piedāvājumu klāstu.

Paldies par semināra satura sagatavošanu un organizatorisku atbalstu Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” direktorei Irēna Maskaļonokai, direktores vietniecēm Līgai Ogstei un Ingai Skujai, izglītības metodiķēm Ievai Strautai, Elīnei Bukai, Lindai Čūderei un visiem skolotājiem, zinātnes centra “Tehnoannas pagrabi” lieliskai komandai un vadītājam Alvim Balodim.

Publikāciju sagatavoja: Marina Lučko, Rīgas interešu izglītības metodiskā centra projektu vadītāja