“Pagātnes spēks, šodienas drošībai!” - Vislatvijas jauniešu konkurss

“Pagātnes spēks, šodienas drošībai!” - Vislatvijas jauniešu konkurss

Vislatvijas jauniešu izglītības projekts “Esi Līderis!” un Latvijas Kara muzejs aicina Latvijas skolēnus piedalīties konkursā un apzināt vēstures stāstus par Latvijas vēsturē zināmajiem jauniešu darbiem, kas rosina un iedvesmo līdzdarboties valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā arī šodien.

Vislatvijas jauniešu izglītības projekts “Esi Līderis!” un Latvijas Kara muzejs aicina Latvijas vispārizglītojošo izglītības iestāžu 6. līdz 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā “Pagātnes spēks, šodienas drošībai!”. Šis konkurss aicina skolēnus pētīt Latvijas vēsturē zināmās jauniešu aktivitātes tuvākā vai tālākā apkaimē – ciemā, pilsētā, pagastā vai novadā, kas iedvesmo līdzdarboties valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā arī mūsdienās.

Konkursa mērķis ir veidot izpratni par to, kā sabiedrības, tai skaitā arī jauniešu iesaistīšanās var ietekmēt politiskos procesus valstī un reģionos, kā arī veicināt valsts drošību un aizsardzību.

Dalībnieki var piedalīties individuāli vai komandās, sniedzot prezentācijas par izvēlēto vēsturisko personu vai personu grupu, kuras loma bijusi būtiska Latvijas drošības un aizsardzības stiprināšanā. Konkursa darbu iesniegšana notiks elektroniski, dalībniekiem sagatavojot prezentāciju video formātā. Darbu vērtēšana norisināsies divās kārtās, un otrās kārtas darbi tiks publicēti sociālajos tīklos, lai balsošanā noteiktu skatītāju simpātiju balvas ieguvēju.

Nolikums

Konkurss norisināsies no 2023. gada 1. līdz 30. novembrim.

  • pieteikšanās līdz 11.11. 
  • darbu iesniegšana līdz 18.11.
  • darbu vērtēšana līdz 22.11. 
  • otrās kārtas darbu paziņošana 22.11.
  • otrās kārtas darbu aizstāvēšana līdz 25.11. 
  • finālistu paziņošana 27.11.
  • apbalvošana 2.12., Rīgā, Latvijas Kara muzeja telpās.

Lai pieteiktos konkursam, jāaizpilda dalībnieka pieteikuma anketa, kas pieejama tīmekļa vietnē https://ej.uz/patriotu_menesis_2023.

Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.esilideris.lv vai sazinoties pa e-pastu info@esilideris.lv vai pa tālruni 28803813.