Par pirmo palīdzību Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādē “Zelta atslēdziņa”

Par pirmo palīdzību Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādē “Zelta atslēdziņa”

2023. gada 19. maijā Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādē “Zelta atslēdziņa” bērniem ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta iesaisti tika organizēts informatīvais pasākums par drošību,  pirmo palīdzību un 113 dienesta darbu.

Pasākuma mērķis bija atraktīvā veidā sniegt ziņas bērniem vasaras periodā par drošību uz asfalta, ūdenī, mežā, saulē, kā arī  saprotamā valodā izskaidrot rīcību dažādu traumu, ērču kodumu, apdegumu un citos bīstamos gadījumos. Pasākumā piedalījās pirmsskolas bērni vecumā no 3-6 gadiem.

Drošības pasākums notika divās daļās: praktiskā apmācība bērniem un pieaugušajiem – bērnudārza pagalmā un teorētiskā lekcija personālam – aktu zālē.

Pirmajā daļā, pagalmā, visiem bērniem un personālam bija iespēja iepazīties ar operatīvā medicīniskā transporta aprīkojumu - ar lielu interesi bērni mācījās mērīt asinsspiedienu, noteikt pulsu un kā pareizi izmantot oksimetru skābekļa līmeņa noteikšanai asinīs. Bērnus iepazīstināja ar sirds masāžas veikšanas algoritmu un kā pareizi sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, izpildot vajadzīgas manipulācijas. Visinteresantākie momenti lieliem un maziem bija saistīti ar bākugunīm, piedaloties sirēnas ieslēgšanā.

Otrajā daļā iestādes zālē personālam bija iespēja aktualizēt zināšanas par rīcību gadījumā, ja ir apdraudēta cilvēka dzīvība, savu iespēju robežās sniegt pirmo medicīnisko palīdzību vai nekavējoties vērsties pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības ar NMPD operatīvās brigādes izsaukšanas nepieciešamību. 

Pasākums paliks bērnu atmiņā uz ilgāku laiku, jo, pateicoties Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izdalītajiem informatīvajiem līdzekļiem, katra grupa tagads ir nodrošināta ar jauniem mācību materiāliem par bērnu drošību un 113 dienesta darbu.

Sirsnīgi pateicamies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta 140. operatīvās brigādes mediķiem: Andim Feldmanim, Lindai Ciguļinai un Rolandam Lejiņam par viņu svētīgo darbu sabiedrības labā un jaunās paaudzes izglītošanā, ieguldot savu laiku, zināšanas un enerģiju.

Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādes "Zelta atslēdziņa" vadītāja Nataļja Staņiševska

Galerijas