Par projektu – izstādi “Urbanimal”

Katru gadu Francijas institūts piedalās starptautiskā projektā ar nosaukumu “Digitālais Novembris”, ko rīko Francijas institūts Parīzē, un, kas dažādu digitālu projektu veidā savu izpausmi rod daudzās pasaules pilsētās.

Šogad Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību piedāvā rīdziniekiem un Rīgas viesiem projektu - izstādi Urbananimal. Tā ir vizuāla un interaktīva dārgumu meklēšanas spēle Rīgas ielās, kas var kalpot par pedagoģisku papildu materiālu, lai atklātu vai atcerētos mazāk zināmo Rīgas vēsturi.

Izstāde ietver 8 paplašinātās realitātes afišas, kas izvietotas pilsētvidē. Ar mobilā telefona aplikācijas palīdzību skatītājiem ir jāatmin mīklas, kas ļauj nokļūt pie nākamās afišas un tādējādi veikt visu maršrutu. Krāsainajās afišās ir attēloti 8 dzīvnieki un katrs no tiem simbolizē kādu no pilsētas aktivitātēm vai pakalpojumiem, piemēram, kultūra, izglītība, izklaide u.c.

Spēles laikā tās dalībnieki izstaigā dažādas pilsētas vietas un aplūko ēkas, ko redzam savās ikdienas gaitās, un vienlaikus atklāj mūsu pilsētas vēsturi.

Izstāde ir gan izzinoša, gan izklaidējoša, un var tikt izmanota kā papildu materiāls mācību iestādēm un kā izklaidējoša aktivitāte ģimenēm.

Lai piedalītos spēlē dalībniekiem nepieciešams lejuplādēt bezmaksas aplikāciju Maison Tangible AR (tā ir pieejama Apple Store vai Google Play Android telefoniem). Spēle būs pieejama latviešu, angļu un franču valodā. Norises laiks no š. g. 1. novembra līdz 30. novembrim.

Papildu informāciju par izstādi atradīsiet Francijas institūta Latvijā mājas lapā https://www.institut-francais.lv