Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas radošās aktivitātes Patriotu nedēļā

2022. gadā no 7. līdz 11. novembrim Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolā (PMMS) notiks bērnu un jauniešu kopradīta muzikāla video projekcija, koncerts un radošās aktivitātes. 

Projektā līdzdarboties skola aicināja Ukrainas bēgļu bērnus un kopīgi radīja animāciju, kura tiks projicēta uz PMMS skolas fasādes. Animācijas pamatā ir bērnu radītie zīmējumi, ilustrējot latviešu un ukraiņu tautas dziesmas. Projektā izmantoti PMMS audzēkņu, ukraiņu bēgļu bērnu, kā arī apkārtnes skolu izglītojamo radītie darbi. Mūzikas nodaļas audzēkņu atskaņotais tautasdziesmu audioieraksts papildinās animāciju, veidojot to dinamisku un bagātīgu.

Pasākuma laikā tiks radīta mākslas instalācija “Gaišo domu tīkls", kur apmeklētāji un dalībnieki tīklā ar savām gaišajām domām un vēlējumiem varēs iesiet baltas lentes. Objektu papildinās gaismas instalācijas, iegūstot interesantus vizuālus efektus.

Projekta atklāšanā 7. novembrī plkst.18 00 Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā, Graudu ielā 59. Ielūdzam visus projekta radītājus, apkaimju iedzīvotājus, bet jo īpaši gaidīsim Ukrainas bērnus un viņu ģimenes!


Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola aktīvi piedalās dažādās apkaimju integrācijas aktivitātēs, piemēram, 2021. gada mākslas projektā "Gaismas instalācijas un ēnu teātris mūzikas pavadījumā Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā". Šo projektu radītāji bija mūzikas un mākslas programmu audzēkņi, to apmeklēja vismaz 300-400 cilvēku, galvenokārt no Atgāzenes un Pārdaugavas apkaimēm. 

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.