Pārgājiens pa Daugavgrīvas pludmali ar sporta, radošajām un spēļu aktivitātēm

Pārgājiens pa Daugavgrīvas pludmali ar sporta, radošajām un spēļu aktivitātēm

Rīgas Bolderājas Jaunā pamatskola īsteno Sabiedrības integrācijas projektu “Svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu - sports un radošums”.

Projekta mērķis - veicināt Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimes iedzīvotāju saliedētību, piederības izjūtas stiprināšanu, demokrātiskas nacionālas valsts vērtību izpratni, latviešu valodas vides stiprināšanu.

2024. gada 2. maija pasākumā plkst. 16.00 pulcējāmies pie 3. autobusa pieturas “Daugavgrīvas DP” un devāmies 4 km garā pastaigā pa pludmali līdz Vakarbuļļu pludmalei. Tur gājiena dalībniekus plkst.17.15 sagaidīja sagatavotās sporta, radošās un spēļu aktivitātes “Kopā sporto, kopā radi Latvijai”, kurās piedalījās daudz cilvēku. Pasākuma dalībnieki izspēlēja lielformāta spēles “Dambrete”, “Latvijas daba”, “Mērķis” un “Sports”. Ļoti interesanta bija arī orientēšanās spēle “Latvijas pilsētas”, kurā bērniem bija jāatrod lielākās Latvijas pilsētas, izmantojot Latvijas kontūru ar pilsētu nosaukumiem un ģērboņiem.

Radošajās darbnīcās varēja uzzīmēt, izgatavot savu nozīmīti un veidot vēja dzirnaviņu Latvijas vai Ukrainas karoga krāsās. Izmantojot smiltis, tika veidotas smilšu skulptūras. 

Pasākuma gaitā bija daudz jautrības, īpaši piedaloties sporta stafetēs, kurās varēja aktīvi izkustēties un sacensties. Pēc aktīvas darbošanās darbnīcās un sportošanas neizpalika arī svētku cienasts.

Pasākuma noslēgumā, skanot dziesmai “1836” kopā ar burbuļu salūtu, visi dalībnieki sadevās rokās un izstaigāja Latvijas kontūru. Tas bija patiesi īpašs mirklis, kurā sajutāmies vienoti, kā viena liela ģimene. 

Kopīgi darbojoties tika nojauktas barjeras starp dažādām nacionalitātēm,  kuras rada dažādās valodas, kultūras un mentalitātes atšķirības, vienojot visus kopīgās aktivitātēs, veicinot sabiedrības saliedētību, iesaistot kopīgā valsts svētku svinēšanā un popularizēšanā. Projekta ietvaros atzīmējām Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu ar kopīgiem pasākumiem, kuros iesaistījās interešu izglītības audzēkņi kopā ar ģimenēm, ukraiņi un citi interesenti.

Projektu finansē Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Projekta vadītāja Dace Timule, e-pasts: dtimule@edu.riga.lv

 

Galerijas