Bērni Mežaparka teritorijā vāc izmestās lietas

Pavasara talka Mežaparkā projektā "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu”

Šā gada 17. aprīlī Mežaparkā Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Liepiņa” grupas "Saulīte” un "Kāpēcīši” kopā ar Rīgas 169. pirmsskolas izglītības iestādes 3. un 5. grupu devās pavasara talkā SIA “Rīgas Meži” ierādītāja vietā projekta "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu” ietvaros. Šī kopīgā pasākuma mērķis bija ne tikai sakopt Mežaparka teritoriju, bet arī veicināt sadarbību un kopīgu atbildību pret vidi jau pirmsskolas vecumā.

Pirms talkas sākuma, lai iepazītos ar talkas mērķi un drošību, ievērojot SIA “Rīgas Meži” norādītos nosacījumus, abās izglītības iestādēs notika instruktāžas.

Plkst. 9.30 vecāki, bērni un izglītības iestāžu darbinieki pulcējās pie Mežaparka ieejas. Atmosfēra bija piepildīta ar pozitīvu gaisotni un gatavību strādāt kopā. Dalībnieki sadalījās grupās un vienojās par tikšanas laiku Bļodiņkalnā – iemīļotākajā vietā, kur iestādes rīko savus pasākumus. Bērni ar lielu vēlēšanos un prieku meklēja atkritumus, vienlaikus mācoties sadarbībai un atbildībai, bet pieaugušie rūpējās par drošību.

Talkas laikā bērni ne tikai darbojās, bet arī uzdeva jautājumus un dalījās ar novērojumiem. Viņi brīnījās, kāpēc cilvēki atstāj atkritumus Mežaparkā. Bērni saprata, cik svarīgi ir rūpēties par apkārtējo vidi, lai dzīvnieki un augi varētu brīvi attīstīties un dzīvot. Satiekoties Bļodiņkalnā, bērni stāstīja kādas izmestās lietas atraduši.

Kopīgā talka atstāja audzinošu iespaidu uz visiem dalībniekiem. Tas bija ne tikai kopīgs darbs, bet arī mācību brīdis par vides saglabāšanas svarīgumu un atbildību par savu rīcību, kas sākas jau no agras bērnības. Šis pasākums kalpoja arī kā labs piemērs tam, kā ar savu darbu var veicināt pozitīvas pārmaiņas savā apkaimē un sabiedrībā kopumā.

Paldies vecākiem par atbalstu un aktīvu līdzdalību talkā! Šis ir tikai pirmais solis ceļā uz kopīgu nākotni mūsu bērniem vides saglabāšanas labā.

Projekts "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu” tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Galerijas