Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma ”Kolektīva vadītāja kompetences darbā ar vokālo ansambli, kori”

Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma ”Kolektīva vadītāja kompetences darbā ar vokālo ansambli, kori”

Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs aicina pieteikties interešu izglītības programmu pedagogus profesionālās kompetences pilnveides programmas ”Kolektīva vadītāja kompetences darbā ar vokālo ansambli, kori” (12 stundas) apguvei. Programma norisināsies 2024. gada 12. aprīlī plkst.15.00-17.00 un 18. aprīlī 15.00 – 19.00 Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils”, Krišjāņa Barona iela 99.

Lektores:

  • Elīna Lūse – praktizējošs mūzikas pedagogs, kas savā darbībā izmanto Karla Orfa pedagoģiskās pieejas elementus, adaptējot tos Latvijas mūzikas mācības specifikai. Studējusi Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, Štutgartes mūzikas augstskolā un specialajā kursā Orff institūtā Zalcburgā.
  • Inese Romancāne – pedagoģe Rīgas Doma kora skolā, kormeistare un vokālais pedagogs Emīla Dārziņa jauktajā korī un sieviešu korī “Cantus”. Darbojas Latvijas Radio kora projektos. Kā soliste sadarbojas ar ērģelniekiem Aigaru Reini, Kristīni Adamaiti, orķestra diriģentiem Aigaru Meri, Valdi Butānu.
  • Inga Cimiņa – Kamerkora “Tonika” mākslinieciska vadītāja un diriģente, projektu vadītāja, koncertprogrammu autore, Rīgas Interešu izglītības centra vadītāja.

Programmas tēmas:

Inese Romancāne "Iedziedāšanās vingrinājumu jēga un nozīme".

No kā sastāv balss – instrumenta “tehniskā apkope”, kas tai patīk un kas ne? Kā iedziedāties bez vingrinājumiem, kā tos atrast dziesmā. Skolēnu dziesmusvētku repertuāra dziesmas Ilze Arne “Vienam tēvam deviņi dēli”, Valts Pūce “Latvijai”, Raimonds Tiguls “Kā tu mani mīli”, Jānis Aišpurs “Tavs karogs” – vokālās tehnikas ciešā saistība ar interpretāciju (ar nošu materiāliem dalībniekus nodrošināsim).

Elīna Lūse "Pentatonikas intonāciju iekļaušana vokālo prasmju un ritma izjūtas pilnveidošanā".
Praktiskais 6/8 taktsmērs muzicēšanas procesā.
Skanošo žestu un street drumming instrumentārija partitūru veidošana.

Inga Cimiņa "Kora kultūras tradīcijas saglabāšana un izaicinājumi darbā ar bērnu un jauniešu kolektīvu laikā, kad dziedāt korī “nav stilīgi” vai Dziesmusvētki nav “burkāns”".

Pozitīvas psihoemocionālās vides radīšana un repertuāra izvēle kā motivējošs elements kolektīva attīstības un pēctecības nodrošināšanai. Praktiska darbošanās ar repertuāru.

Rīgas pilsētas pašvaldības pedagogiem izmantot e-pastu @edu.riga.lv, piesakoties uz Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra programmām. Pretējā gadījumā negarantējam apstiprinājuma saņemšanu.

PIETEIKUMS 12. aprīļa un 18. aprīļa kursiem šeit: https://forms.office.com/e/icHsrkcrRN


INFORMĒJAM:

Apliecības par programmas noklausīšanos sagatavojam pēc izvērtējumu saņemšanas.

Ar 2024. gadu apliecības papīra formātā neizsniedzam. Apliecības būs Jūsu norādītajā e- pastā parakstītas ar drošu elektronisko parakstu un saturēs laika zīmogu

Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu interešu izglītības programmu skolotājiem dalība bezmaksas. Citu pašvaldību vai pakļautības iestāžu un privātstruktūru skolotājiem kursu programma ir maksas pakalpojums saskaņā ar Rīgas domes 23.10.2012. lēmums Nr. 5376. Par maksas pakalpojumu lūgums sazināties ar programmas vadītāju, rakstot e-pastu gantapsons@edu.riga.lv

Programmas izmaksas citu pašvaldību vai pakļautības iestāžu un privātstruktūru skolotājiem 44.72 EUR

Aizpildīts pieteikums rēķina izrakstīšanai jāiesniedz 10 darba dienas pirms programmas uzsākšanas rakstot e-pastu: gantapsons@edu.riga.lv

Norises laiks: 12.04.2024 - 18.04.2024
Norises vieta: Bērnu un jauniešu centrs "Rīgas Skolēnu pils", Krišjāņa Barona iela 99, Rīga.