Vidzemes priekšpilsētas pirmsskolu izglītības iestāžu vadītājas vietnieces un pedagogi

Publicitātes attēls

Pieredzes apmaiņas pasākums Rīgas 66. pirmsskolas izglītības iestādē

2024. gada 20. februārī Vidzemes priekšpilsētas pirmsskolu izglītības iestāžu vadītājas vietnieces un pedagogi no Rīgas 74. pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 236. pirmsskolas izglītības iestādes "Eglīte", Rīgas 148. pirmsskolas izglītības iestādes un Rīgas 244. pirmsskolas izglītības iestādes piedalījās pieredzes apmaiņas pasākumā. 

Pasākums norisinājās Rīgas 66. pirmsskolas izglītības iestādē. Tās vadītāja p.i. Olga Pelageičeva kopā ar kolēģēm iepazīstināja viesus ar bērnudārza vidi, materiālo bāzi un pedagoģisko procesu.

Rīta cēlienā, viesiem sadaloties apakšgrupās, bija iespēja vērot pedagoģisko procesu divās sagatavošanas grupās un vidējā vecumposma  grupā. Vidējā vecumposma grupā rotaļnodarbība notika par mēneša tēmu “Draudzība”, savukārt sagatavošanas grupās - par tēmām “Emocijas” un “Manas mīļākās pasakas”. 

Tā kā iestāde šajā mācību gadā pārgāja no mazākumtautības uz valsts valodas izglītības programmu, tad liels uzsvars tiek likts uz latviešu valodas prasmju apgūšanu:

  • izvietojot atgādnes iekārtojot grupas vidi;
  • valodas centra materiālās bāzes papildināšanu ar materiāliem valsts valodā un pedagogu gatavotām didaktiskajām spēlēm, atbilstoši izvirzītajiem mēneša sasniedzamajiem rezultātiem un tēmai;
  • latviešu valodas skolotājas iesaisti mēneša plāna izstrādē un sadarbībā ar grupas pedagogiem.

Pēc vērotajām nodarbībām bija lieliska iespēja uzklausīt viesu atsauksmes, ierosinājumus un jautājumus. Pārliecinājāmies, cik liela nozīme ir jēgpilnai atgriezeniskais saitei - guvām pozitīvu apstiprinājumu iesāktajam darbam un iedvesmu turpmākam, kas vēl jāpilnveido. Nobeigumā iestādes vadītāja uzsvēra, ka labu rezultātu sasniegšanai liela nozīme ir labai komandai un komandas darbam.

Sagatavoja: Rīgas 66. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja p.i. Olga Pelageičeva

 

Galerijas