Platformā pusdienlaiks.lv tiek administrēti jau 70% Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņu dati

Platformā pusdienlaiks.lv tiek administrēti jau 70% Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņu dati

Platformā pusdienlaiks.lv reģistrēto līgumu skaits no piektdienas, 30. septembra, līdz šodienai, 3. oktobrim, ir sasniedzis 46 500 līgumus. Savukārt pašvaldības pilnībā apmaksātās brīvpusdienas saņem 36 400 bērni. Tāpat no šodienas vecāki bērna kavējumu jeb pusdienu atteikumu var pieteikt ēdinātāju platformā pusdienlaiks.lv.

“Piektdien un aizvadītajās brīvdienās jaunu dalībnieku reģistrācija platformā notika tā, kā bija plānots, – tehnisku šķēršļu jaunu dalībnieku reģistrācijai pusdienlaiks.lv nebija, līdz ar to aicinu tos vecākus, kas vēl nav to izdarījuši, reģistrēties un noslēgt ēdināšanas līgumu platformā, jo šādā veidā norēķināšanās par faktiski saņemtajām maltītēm ir daudz ērtāka nekā papīra formāta līgums,” atzīst platformas pusdienlaiks.lv izstrādātāju pārstāvis Imants Felsbergs.

Pusdienlaiks.lv tehniskās palīdzības dienests no piektdienas un šajās brīvdienās strādāja ļoti intensīvi, lai atbildētu gan uz telefona zvaniem, gan e-pastiem. Tika saņemti 490 zvani, 3720 e-pasti, bet šodien arī atlikušie 1860 e-pastos saņemtie jautājumi tiks atbildēti. Lielākā daļa jautājumu bija par laiku, kad nauda pēc pārskaitījuma veikšanas parādās platformas pusdienlaiks.lv maciņos.

“Vēlos uzsvērt, ka nauda virtuālajos maciņos parādās tās pašas dienas beigās vai nākamās dienas laikā – par to vecākiem nav jāuztraucas. Otra daļa jautājumu bija saistīta ar to, kā atteikt pusdienas, ja bērns neapmeklēs pirmsskolu vai skolu. No šodienas to ērti var izdarīt platformā pusdienlaiks.lv. Vēršu uzmanību, ka pagaidām ne e-klase.lv, ne mykoob.lv neiesniedz portālam pusdienlaiks.lv pusdienu atteikumu datus, līdz ar to pusdienu atteikumu var reģistrēt tikai vietnē pusdienlaiks.lv. Tiklīdz e-klase un mykoob.lv pabeigs darbu pie atbilstošas saskarnes izveides datu apmaiņai, par to atsevišķi informēsim izglītības iestādes un vecākus. Tāpēc, ja kavējumi šai nedēļai ir bijuši pieteikti e-klase.lv vai mykoob.lv, ēdinātājam vai audzinātājai, bet nauda no platformas virtuālā maciņa tika noņemta, šie gadījumi tiks risināti individuāli – nauda tiks atgriezta. Lūgums par to informēt klientu atbalsta dienestu e-pastā atbalsts@pusdienlaiks.lv vai sazināties ar savu ēdinātāju,“ uzsver platformas pusdienlaiks.lv izstrādātāju pārstāvis Imants Felsbergs.

Atgādinām, ka Rīgas pašvaldības pirmsskolu un skolu ēdinātāji pāriet uz platformu pusdienlaiks.lv kā līgumu slēgšanas un norēķinu vietni, bet vecākiem pastāv iespēju slēgt līgumus arī ar drošu elektronisko parakstu vai parakstīt tos papīra formā – šajos gadījumos tas prasa lielākus administratīvos resursus no ēdinātāju puses, lai ikdienā reģistrētu patērēto un atteikto pusdienu skaitu, kā arī sagatavotu atbilstošu norēķinu iespēju – priekšapmaksu vai pēcapmaksas rēķinu.

Vecāki, kuri nepaspēja noslēgt līgumus līdz šim, tiek aicināti to izdarīt nedēļas laikā. Ēdinātāji jau apliecinājuši, ka šonedēļ visi bērni, kas būs izteikuši vēlmi ēst pusdienas, tās arī saņems, paralēli ar skolu un vecākiem risinot līgumattiecību un norēķinu jautājumus.

Visas iesaistītās puses savstarpēji sadarbojas, lai jaunais pakalpojums būtu pieejams iespējami augstākā kvalitātē.

Papildu informācija: Jānis Meija – Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas pārstāvis, e-pasts: Meija.Janis@inbox.lv.