Profesionālās pilnveides izbraukuma seminārs Viļņā "Laikmetīgā māksla un tās mācīšanas metodika"

Profesionālās pilnveides izbraukuma seminārs Viļņā "Laikmetīgā māksla un tās mācīšanas metodika"

3. un 4. martā Mākslas izglītības centrs "Trīs krāsas" aicina skolotājus piedalīties profesionālās pilnveides izbraukuma seminārā "Laikmetīgā māksla un tās mācīšanas metodika", kas norisināsies Viļņā. Lietuvas galvaspilsēta šogad svin 700 gadus kopš dibināšanas un piesaista interesentus ar lieliskām mākslas izstādēm.

Divu dienu semināra programmā ietilpst piecu laikmetīgās mākslas un pēckara modernās mākslas perioda izstāžu apmeklējumi jaunajā Mo muzejā (attēlā), Viļņas Mākslas galerijā un Radvilas pils mākslas muzejā. Semināra vadītājas sniegs informāciju par māksliniekiem un izstāžu koncepcijām, kopīgi diskutēsim par laikmetīgās mākslas izglītības tēmām.

Pirmajā Viļņas apmeklējuma dienā plānojam apskatīt divas izstādes Radvilas pils Mākslas muzejā – laikmetīgās lietuviešu mākslinieces Emīlijas Škarnulītes (Emilija Škarnulytė) videodarbu “Chambers of Radiance” - vizuālu meditāciju par mūsdienām no nākotnes perspektīvas un mākslinieku, kuri 60. - 80. gados darbojās ideoloģiskās cenzūras un ierobežotas pārvietošanās brīvības apstākļos Padomju Savienībā, darbu kolekciju “Protesta māksla: Padomju laika nemiernieki”, ko Lietuvas Nacionālajam Mākslas muzejam dāvinājis pasaulslavenais džeza mūziķis Vladimirs Tarasovs.

Otrajā dienā apmeklēsim slavenā arhitekta Daniela Libeskinda (Daniel Libeskind) projektēto MO muzeju, kurā skatāmas divas izstādes. Izstādē “Tikšanās, kas nekad nav bijusi” eksponēti vairāk nekā 65 izcilu Amerikas, Eiropas, Lietuvas mākslinieku darbi, kas tapuši no 1955. līdz 2000. gadam - ekspozīcija sākas ar padomju sociālistisko reālismu un ASV abstrakto ekspresionismu un konceptuālismu kā dominējošajiem virzieniem pēckara mākslā. Otra izstāde Mo muzejā ir Ņujorkā dzīvojošā lietuviešu  mūsdienu mākslinieka Žilvina Kempina (Žilvinas Kempinas) darbu izstāde “Portreti – fosīlijas 2023”, kurā viņš rekonstruē 1996. gadā notikušo trīsdimensiju seju nospiedumu darbnīcu, reflektējot par saviem laikabiedriem un laika plūdumu.

Viļņas Mākslas galerijā skatīsim viena no slavenākajām Lietuvas mūsdienu konceptuālās glezniecības pārstāves Patrīcijas Jurkšaitītes (Patrīcija Jurkšaitytė) izstādi “Illusorium”, kur viņa interpretē klasisko žanru sižetus, izaicinot izstādes skatītāja mākslas vēstures zināšanas un iztēli.

Apmešanās viesnīcā Viļņas centrā divvietīgos numuros. Cenā iekļauti ceļa izdevumi, izstāžu biļetes, brokastis viesnīcā 4. marta rītā. Abās dienās paredzēts arī brīvs laiks Viļņas centra apskatei. Pēc semināra dalībnieki e-pastā saņems apliecības par dalību profesionālās pilnveides seminārā 12 stundu apjomā.

Ceļosim nelielā busā (sākuma un beigu punkts - pie Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja). Izbraukšana no Rīgas 3. martā plkst. 8.30; atgriešanās 4. marta vakarā ap 21.30.

Dalības maksa 180 eiro. Pēc pieteikšanās uz norādīto e-pastu nosūtīsim apstiprinājumu un sagatavotu rēķinu. Katrs dalībnieks pirms ceļojuma saņems detalizētu norises plānu.

Pieteikšanās te: https://triskrasas.lv/lv/macibas/macibas-skolotajiem/list.events/-

Priecāsimies ceļot kopā!

Mākslas izglītības centrs "Trīs krāsas"