Projekta "Dziesmu svētkiem 150. Tradīcija” norise Pārdaugavā

Projekta "Dziesmu svētkiem 150. Tradīcija” norise Pārdaugavā

3. maijā Rīgas 11. pirmsskolas izglītības iestādē notika Dziesmusvētki "Lai skan!”.

Projekta "Dziesmu svētkiem 150. Tradīcija” mērķis: bērniem, kā svētku plānotājiem, organizētājiem un dalībniekiem pilnveidot sociāli emocionālās prasmes, iepazīt katram mākslas veidam raksturīgākos izteiksmes līdzekļus, mācīties novērtēt kultūras mantojumu un paust savu identitāti.

Svētkos piedalījās četri kori: "Cīrulīši”, "Strazdiņi”, "Lakstīgalas”, "Cielaviņas” un viesi no Friča Brīvzemnieka pamatskolas - folkloras kopa "Spruksti”, kuru vada skolotāja Sarmīte Sedliņa.

Bērni šajā pasākumā ne tikai dziedāja, bet arī rādīja savu dejotprasmi. Koncerta kulminācija bija folkloras kopas "Spruksti” uzstāšanas un kopīga sadziedāšanās.

Pēc koncerta pulcējāmies dziesmu svētku gājienam bērnudārza pagalmā. Katrs koris gājienā nesa kora karogu. Skanot latviešu tautasdziesmām, gājiens aizvijās līdz mūsu kuplajam ozolam,  pie ozola  skanēja  kopīga dziesma "Rīga dimd”.

Mēs esam lepni, ka īstenojām dziesmu svētku projektu mūsu iestādē! Paldies, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Madariņa” konsultatīvā centra vadītājai Ārijai Ansbergai par ieteikumu iesaistīties projektā "Dziesmu svētkiem 150. Tradīcija” un pateicamies iestādes pedagogiem, bērniem un vecākiem par ieguldīto darbu projektā.

Esam gandarīti par piedzīvoto svētku brīnumu kopīgā dziesmā un dejā!

 Rīgas 11. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Irēna Vjatere

Galerijas