Dzeltena un zila, zaļa un sarkana krāsu šķīduma burkas savienotas pa pāriem ar  auduma strēmelēm tā, lai, krāsām sajaucoties, veidotos cita krāsa

Eksperiments ar krāsu sajaukšanos, kura rezultātā veidojas cita krāsa

Radošo eksperimentu nedēļa “Saulstariņos”

Laikaposms no 15. janvāra līdz 19. janvārim Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē “Saulstariņi”  tika pasludināts par eksperimentu nedēļu.

Visas nedēļas garumā iestādes grupās tika veikti dažādi radoši eksperimenti, kur skolotājas ar skolotāju palīgiem un bērniem veica aizraujošus eksperimentus, izzināja un izpētīja dažādas ķīmiskās reakcijas (ievērojot nepieciešamos drošības un piesardzības noteikumus). Eksperimentu laikā tika veidots “vulkāns”, paštaisītas lavas lampas, veikti dažādi eksperimenti ar baloniem, šķīdinātas dažādas vielas (sāls, soda) un pētītas to izraisītas reakcijas, veidotas ledus bumbas un sveces. Radošās aktivitātes tika izvēlētas atbilstoši bērnu vecumam un darbošanās iespējām.

Audzēkņi visās grupās darbojās ar lielu degsmi. Bet vislielāko sajūsmu un interesi izraisīja eksperimentu veikšana ar sauso ledu. Bērni iepazina sauso ledu un uzzināja, ko ar to var darīt. Izmantojot sauso ledu, grupā tika pagatavota limonāde un saldējums.

Šī nedēļa mums pagāja dinamiskā un radošā gaisotnē.

Informāciju sagatavoja Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulstariņi” vadītājas vietniece Jolanta Feldmane.

Galerijas