Rīgas 123. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi iepazīst digitālās ierīces

Publicitātes attēls

Rīgas 123. pirmsskolas izglītības iestāde seko laikmetam līdzi

Mūsdienās arvien straujāk pirmsskolās ienāk digitālās tehnoloģijas: gan bērni, gan skolotāji, gan vecāki iegūst informāciju tīmekļa vietnēs, lieto daudzveidīgus digitālos mācību resursus, informācijas komunikācijas tehnoloģijas, dažādas piedāvātās mācīšanās platformas, rada un saglabā informāciju. Digitālo ierīču un tehnoloģiju izmantošana ir kļuvusi par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu.

Īstenojot mūsdienu prasībām atbilstošu pirmsskolas izglītības mācību procesu, mēs izmantojam inovatīvas mācību metodes un digitālās tehnoloģijas.

Interaktīvās tāfeles izmantošana mācību procesā padara to aizraujošu un aktuālu mūsdienu bērnu vajadzībām un interesēm. Mācību materiālu klāsts un digitālie rīki viegli pielāgojami dažādām mācību jomām un rotaļnodarbību tematiem.

Biežāk izmantojamās un iecienītākās saites ir https://maconis.zvaigzne.lv/https://soma.lv/ un https://bernistaba.lsm.lv/speles.

Materiālu izveidošanai izmatojam vietni https://wordwall.net/.

Mūsu izglītojamie veic pirmos soļus programmēšanā izmantojot Photon robotus, kas padara pēcpusdienas izglītības iestādē interesantākas. Pateicoties robotikai, bērni attīsta orientēšanas prasmes plaknē, uzmanību un vērīgumu, veicot uzdevumus ar vairākiem nosacījumiem, ka arī saņemt atgriezenisko saiti par paveikto un iespēju izvērtēt savu veikumu, labot kļūdas, ja tādas radušās.

Komunikācija mūsu izglītības iestāde ar laiku arī kļuvusi ērtāka un piemērotāka vecāku ikdienas ritmam, sarunas par bērnu ikdienu pirmsskolā un par sasniegumiem notiek arī interneta platformās Zoom un Microsoft Tems.

Mēs esam atvērti sadarbībai un gatavi dalīties ar savu pieredzi, kā arī pārņemt citu iestāžu pieredzi digitālo tehnoloģiju izmantošanā.

Autores: Indra Zeimane, Ilona Vasiļjeva

Galerijas