Improvizētā skatuve ar pašu gatavotām dekorācijām un galvenajiem lomu tēlotājiem

Izrādes “Kazlēns, kas prata skaitīt līdz desmit!” dalībnieki

Rīgas 154. pirmsskolas izglītības iestāde draudzības dienu svin ar izrādi

2024. gada 14. februārī Rīgas 154. pirmsskolas izglītības iestādē norisinājās Draudzības diena, kuras ietvaros, bērniem bija iespēja redzēt izrādi “Kazlēns, kas prata skaitīt līdz desmit!”, kas iestudēta pēc rakstnieka Alfa Preisena pasakas motīviem.

Šīs izrādes stāsts ir ne tikai par to, ka ir jāiemācās skaitīt, bet arī par to, cik svarīgi ir draudzēties, par to, ka katrs esam atšķirīgs, bet tāpēc mēs varam būt kopā, turēties kopā un nestrīdēties.

Izrādē piedalījās iestādes skolotājas un skolotāju palīgi, kā arī daži aktieri no tehniskā personāla.

Arī bērni nopietni gatavojās izrādes apmeklējumam. Nedēļu pirms izrādes, mūzikas nodarbību laikā, bērni piedalījās “Talantu skatuvē”, kur ikviens audzēknis varēja parādīt to, ko prot vislabāk – dziedāt, dejot, skaitīt dzeju, rādīt trikus un daudz ko citu. Par priekšnesumiem bērni saņēma biļetes uz izrādi.

Bērnu acis mirdzēja un prieks bija neizmērojams, redzot sev zināmos cilvēkus iejūtoties dažādās lomās, jo līdz pat pašai izrādei tas bija labi glabāts noslēpums. Pēc izrādes bērni teica: “Tā ir labākā izrāde, ko esam redzējuši!” Arī izrādes tēli aicināja bērnus iesaistīties, palīdzot kazlēnam saskaitīt līdz desmit! Izrādes noslēgumā bērni aktierus sveica ar pašgatavotām sirsniņām.

Paldies iestādes darbiniekiem par sadarbību, atsaucību un  radošumu!

Galerijas