Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestādē atzīmēja rudens saulgriežus - “Miķeļdienu”

Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestādē atzīmēja rudens saulgriežus - “Miķeļdienu”

Ar dziesmām, dejām un rotaļām Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestādē atzīmēja rudens saulgriežus - “Miķeļdienu”.

Miķeļdiena ir svētki, kurus svinam rudenī, tie ir gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Agrāk Miķeļdiena bija lieli svētki, ko atzīmēja katrās mājās. Tāpēc pirmsskolas izglītības iestādē nozīmīgo laiku pavisam neaizmirstam un parādām to bērniem, kāpēc tas bijis tik svarīgs mūsu vecvecākiem un vēl senākām paaudzēm.

Mēneša tēmas ietvaros bērni kopā ar skolotājām vēroja krāsaino dabu – salīdzināja koku lapas pēc krāsas, lieluma un formas, atpazina krāsainās rudens puķes un vāca dabas materiālu rotaļnodarbībām.

Bērni vingrinājās tuvākajā pirmsskolas apkārtnē dabā saskatīt mandalas formu – apli ar centru. Bērni secināja, ka mandalas var ieraudzīt it visur un katru dienu – ziedi laukuma zālienā, lietus piliens uz lapas, ūdens apļi utt.

Tehnoloģiju mācību jomas ietvaros bērni kopā ar skolotājām un vecākiem izveidoja mandalu no dabas materiāliem. Mandalu veidošanas procesā bērni fantazēja, attīstot jaunrades spējas un radošumu, pilnveidojot precizitāti un iepazīstot dabas materiālu daudzveidīgas izmantošanas iespējas. Rezultātā tapa liela, fantastiski krāšņa un pārsteidzoši skaista rudens mandala. Bērni lepojās par padarīto un ar prieku katru dienu aplūko kopdarbu.

Mums ir liels prieks par atsaucīgajiem vecākiem, kuri palīdzēja atnest dabas materiālus mandalai. Bija ļoti skaisti vērot, kā bērni kopā ar vecākiem un skolotājām darbojās, kā rezultātā tapa skaista rudens

Priecāsimies par skaisto, krāsaino rudeni un meklēsim mandalas dabā! Paldies visiem par to!

Rakstu sagatavoja. Rīgas 229. pirmsskolas izglītības vadītājas vietniece Līga Sproģe-Breice

Galerijas