Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestāde ieskandina pavasara saulgriežus

Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestāde ieskandina pavasara saulgriežus

Jau pirms Lieldienām dabā var sajust un redzēt pārmaiņas, kas nes vēsti par pavasara iestāšanos un Lieldienu tuvošanos: gaiss kļūst siltāks, sniegs nokūst, saule pakavējās ilgāk pie debesīm un no zemes ārā sāk spraukties pirmie asniņi.

Rīgas 229.pirmsskolas izglītības iestādē visās grupiņās bērni aktīvi un ar lielu prieku gatavojās pavasara saulgriežiem – Lieldienām. Izzināja un iepazinās ar Lieldienu svētku svinēšanas tradīcijām.

Svētkos ļoti svarīgi ir sadarboties ar bērnu vecākiem, mudinot viņus aktīvi iesaistīties it visā izglītības procesā, svētku sagatavošanā un īstenošanā. Tāpat bērniem neatsverama pieredze ir darbošanās kopā ne tikai ar skolotājām, bet arī ar vecākiem, vecvecākiem, brāļiem un māsām. Kopīga darbošanās veicina kopības sajūtu, kas ir ļoti būtiska svētku sastāvdaļa, lai radītu Lieldienu svētku sajūtu, ne tikai Iestādē, bet arī Iestādes āra teritorijā, bērni kopā ar vecākiem veidoja Lieldienu kompozīcijas no dažādiem materiāliem, kuras vēl joprojām priecē gan lielus, gan mazus.

Gaidot Lieldienu zaķi, pagalmā pulcējās visa Rīgas 229. pirmsskolas izglītības saime. Pavasara saulgrieži tika ieskandināti ar latviešu tautasdziesmu „Atnāca Lieldienas pār augstiem kalniem …”. Ar Lieldienu zaķi, dziesmām un rotaļām visi kopīgi modināja saulīti un pavasari. Rotaļas un kopīga darbošanās bērnos radīja neviltotu prieku. 

Pēc pasākuma Lieldienu zaķis bērniem bija vēl sagādājis vienu negaidītu, bet ļoti patīkamu pārsteigumu. Pie bērniem viesojās Mini Zoo ar lielākiem un mazākiem trusīšiem. Bērni ne tikai varēja apskatīt trusīšus, bet arī iegūt informāciju par trušu kopšanu un barošanu. Vēl bērniem bija iespēja redzēt un aptaustīt dažādu mājputnu olas (tītara, pīles, zoss, paipalas un strausa). Nobeigumā bērni varēja pacienāt trusīšus ar vecāku sagādāto cienastiņu (burkāns, kāposts un kaltēta maizīte). Pasākuma noslēgumā katrs bērns saņēma diplomu. Interesanti bija ne tikai maziem, bet arī lieliem.  

Lai visiem pavasarīgi saulainas, siltas un krāsainas Lieldienas!

Informāciju sagatavoja vadītāja vietnieks izglītības jomā Līga Sproģe-Breice

Galerijas