Rīgas 232. pirmsskolas audzēkņi iejūtas skolēna ikdienā

Rīgas 232. pirmsskolas audzēkņi iejūtas skolēna ikdienā

Sadarbībā ar Rīgas 46. vidusskolas administrāciju Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes sagatavošanas grupas “Bezdelīga” un “Zirnītis” audzēkņi devās iepazīties ar skolu, tās dzīvi un skolas bibliotēku.  

Rīgas 46. vidusskolā bērnudārzniekus iepazīstināja ar skolas klasi, kurā viņi varēja iejusties jau kā topošie pirmklasnieki un izvelēties sev solu, kurā sēdēs, uzsākot skolas gaitas, tāpat apskatījās prezentāciju un, protams, skolas zālē izmantoja iespēju doties rotaļās.   

Ar bibliotēku un lasīšanu bērnus var iepazīstināt jau agrā bērnībā – pirmsskolas vecumā vai pat vēl agrāk. Ir svarīgi, lai, sākot skolas gaitas, bērnam bibliotēka nebūtu sveša. Jo ātrāk bērns būs iepazinis bibliotēku, jo lielāka iespēja, ka viņš to apmeklēs regulāri.  

Skolas bibliotēkā bērni vispirms tika iepazīstināti ar uzvedības un grāmatu lietošanas noteikumiem. Bibliotēkas darbiniece laipni izrādīja telpas, paskaidroja grāmatu glabāšanas sistēmu, parādīja mazāko, lielāko, smagāko un biezāko grāmatu. Bērniem bija iespēja aplūkot un palasīt jaunākās bibliotēkas bērnu grāmatas. Vislielāko apmeklētāju interesi guva bērnu enciklopēdijas. Bibliotēkas apmeklējums ir liels stimuls bērniem iemācīties ātrāk lasīt un  iepazīt grāmatu pasauli. 

Paldies Rīgas 46. vidusskolas administrācijai par iespēju apmeklēt gan bibliotēku, gan skolu.  

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.  

Galerijas