Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestāde atzīmē Valsts valodas dienu

Latviešu valoda ir dzimtā valoda aptuveni pusotram miljonam cilvēku pasaulē, un tā ir vienīgā oficiālā valsts valoda Latvijā. Lai īpaši godinātu latviešu valodu, pēc Valsts prezidenta Egila Levita ierosinājuma kopš 2021. gada katru gadu 15. oktobrī svinam Valsts valodas dienu.

Pirmo reizi arī Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi piedalījās pasākumā un nosvinēja valsts valodas dienu. Bērniem bija iespēja iegūt jaunas zināšanas un nostiprināt jau esošās par Latvijas valsti, tautu un tradīcijām. 

Valsts valodas dienai veltītajā pēcpusdienā bērni lasīja dzejoļus, dziedāja dziesmas, minēja mīklas un noskatījās multiplikācijas filmu, kuru veidoja paši skolotāji.  Filmā bija stāstīts par valsts valodu, himnu, Latvijas karogu, galvaspilsētu, dziesmu un deju svētkiem. Pēc multiplikācijas filmas noskatīšanas bērni atbildēja uz  jautājumiem, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas.

Noslēgumā visi dalībnieki dejoja “Kurpju deju” (visi bērni noņem apavus un atdarina kustības pedagogam līdzi, sit pa grīdu, sita plauktas ar apaviem rokās).   

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina. 

Galerijas